VVN Caravancontrole 2014 in de maand april

VVN Caravancontrole 2014

De VVN Caravancontrole 2014: check of de caravan klaar is voor het nieuwe kampeerseizoen

DOETINCHEM – In de hele maand april organiseren verschillende afdelingen van Veilig Verkeer Nederland (VVN) de jaarlijkse VVN Caravancontrole 2014. Je kunt voor de checkup van je caravan in de eigen regio terecht bij verschillende caravanbedrijven.

Binnenkort komen veel caravans na maanden stilstand weer uit de stalling. Tijdens de Caravancontrole 2014 kun je bij verschillende caravanbedrijven laten checken of je caravan nog wel fit genoeg is voor een heel nieuw kampeerseizoen. Op zaterdag 12 april 2014 kun je bijvoorbeeld in Doetinchem je caravan laten controleren bij het onderhouds- en reparatiebedrijf Th. Hendriksen.

Hoe gaat de caravancontrole in z’n werk en welke punten komen er tijdens de check aan bod. Jeroen Hendriksen, van Th. Hendriksen legt uit. “Wie zich aanmeldt voor onze VVN Caravancontrole 2014 gaat die dag met z’n caravan langs drie stands. De eerste is van VVN zelf. Zij controleren de papieren en kijken of de combinatie van het trekkend voertuig past bij de caravan. Ook kijken ze naar de werking van de verlichting.”

Technische staat van de caravan

“Daarna, in de technische stand, bekijken wij de staat van de kogelkoppeling en de oploopremmen. Van de gasinstallatie controleren we leeftijd, regelaar en de staat van de rubberen gasslang. Ook komen het bandenprofiel, de leeftijd van de banden en de bandenspanning aan bod. De derde stop tijdens de caravancheck-up is de elektrische installatie die onder de loep wordt genomen.”

Advies en voorlichting

Het kan per VVN-afdeling verschillen hoe de controle in z’n werk gaat. Soms worden de papieren niet door VVN zelf, maar door de politie nagekeken. De VVN Caravancontrole 2014 is geen keuring, maar staat in het teken van advies en voorlichting. Hendriksen benadrukt het nut van de controle: “Niet zelden komen er zaken aan het licht die voor een gemiddelde caravanrijder niet te controleren zijn: een gasinstallatie die al op leeftijd is, een rubberen gasslang die verdroogd is, of banden die kleine scheurtjes vertonen.”

Mogelijkheid tot reparatie

De totale controle duurt een klein uurtje: de check in elke stand neemt een kwartiertje in beslag. Er wordt op die dag niet gerepareerd. Hendriksen legt uit: “Daar is geen tijd voor, maar je kunt de caravan of vouwwagen wel laten staan als er dringende zaken zijn die gerepareerd of vervangen moeten worden.”

Aanmelden

Om wachttijden te voorkomen is het belangrijk om je aan te melden. Bij Th. Hendriksen kan dat per e-mail naar vvn@hendriksendoetinchem.nl o.v.v. naam, adres, kenteken van de auto en kenteken van de caravan. De kosten bij Hendriksen zijn beperkt met €5 voor VVN-leden en €10 voor niet-leden. De kosten verschillen per vestiging.

 

VVN Caravancontrole 2014

Deze lijst is niet volledig, informeer bij je dealer of leverancier

5 april Hillegom: caravancontrole
5 april Vaassen: caravancontrole
12 april Best: caravancontrole
12 april Hellendoorn: caravancontrole
12 april Nijkerk: caravancontrole
10 mei Deventer: caravancontrole plus caravantraining
17 mei 2014 Eerbeek: caravancontrole
24 mei Kampen: caravancontrole

Like dit artikel
Tweet dit artikel