VW Bulli Treffen & Nostalgic Journeys op Classic Days

VW Bulli Treffen op Classic Days 2022

VW Bulli Treffen & Nostalgic Journeys op Classic Days

Het VW Bus Festival is uitgesteld tot volgend jaar, maar dat wil niet zeggen dat de liefhebbers van oude Volkswagen camperbusjes elkaar dit jaar niet kunnen ontmoeten. Dat geldt overigens ook voor de fans van antieke caravans.

Voor die liefhebbers en fans is er namelijk Classic Days, een groot Duits evenement op het gebied van klassieke automobielen. Dat evenement kan dit jaar, na een noodgedwongen pauze van twee jaar, eindelijk weer doorgaan.

Aparte terreinen voor fans van de VW Bulli en antieke caravans en campers

Dat evenement heeft een apart terrein voor het VW Bulli Treffen, waar fans van het iconische bestelwagentje elkaar kunnen ontmoeten. Voor de mensen die een voorkeur hebben voor oude, antieke en klassieke caravans en campers is er ook een apart terrein met de naam Nostalgic Journeys.

Voor het eerst bij Messe Düsseldorf

De coronapandemie zorgde voor een onderbreking van twee jaar voor Classic Days. Dit jaar kunnen de liefhebbers van oldtimers elkaar eindelijk weer ontmoeten. Classic Days, ook wel het “Festival of Culture & Motoring-Lifestyle” genoemd, vindt dit jaar voor het eerst niet meer plaats in Schloss Dyck, de prachtige tussen Neuss en Mönchengladbach gelegen waterburcht. Het evenement verhuist namelijk naar Düsseldorf. Daar wordt het welkom geheten op het beursterrein van Messe Düsseldorf. Dat is een bekend terrein voor veel kampeerliefhebbers, omdat daar ook ieder jaar de Caravan Salon wordt gehouden. Classic Days zal daar voornamelijk plaats vinden op het Green Park, ook wel P1 geheten.

Schloss Dyck

Mensen die de Classic Days sinds jaar en dag bezoeken, zullen wellicht met enige weemoed terugdenken aan deze mooie locatie. Schloss Dyck en het dorpje Jüchen waren al veertien keer de gastheer voor de Classic Days, waar tienduizenden oldtimerliefhebbers en eigenaars van historische voertuigen bijeenkwamen voor een reis door de tijd in de autowereld. De historische ambiance van het kasteel en het prachtige park, waar de oldtimers werden tentoongesteld, vormden de perfecte omstandigheden voor het evenement.

Nu ook met VW Bulli Treffen en Nostalgic Journeys

Nostalgic Journeys op Classic Days 2022Met de verhuizing naar Messe Düsseldorf breekt er een nieuw tijdperk aan voor Classic Days. Het beursterrein in Düsseldorf biedt aanzienlijk meer ruimte voor de tijdreis door de automobielgeschiedenis. De organisatie heeft zichzelf dan ook een ambitieus doel gesteld: De Classic Days 2022 worden niet alleen groter, maar ook mooier, veelzijdiger en duurzamer. Dit jaar is er bijvoorbeeld voor het eerst een grote VW-bus meeting, waarvoor bezitters van VW-bussen uit de series 1, 2 en 3 (tot 1992) aan mee kunnen doen (de inschrijving is inmiddels gesloten).

Verder is er dus ook het deelevenement Nostalgic Journeys. Dit wordt een historische camping die dit jaar op het middenterrein van Messe Düsseldorf wil inrichten. Daar kan men in totaal zo’n twintig prachtige oldtimer campers en caravans (bouwjaar tot 1975) bewonderen, zo mogelijk inclusief bijpassende trekauto’s.

Classic Days 2022 vindt plaats van 5 tot en met 7 augustus. Dagkaarten zijn online te verkrijgen voor € 19,-.

Like dit artikel
Tweet dit artikel