Volkswagen bestelbus viert 60-jarig bestaan

Hannover viert 60-jarig bestaan VW Busje

Hannover viert 60-jarig bestaan VW Busje

HANNOVER – De Volkwagenfabriek staat, zoals bij menigeen bekend, in het Duitse Wolfsburg. De bestelbusjes, door onze oosterburen liefkozend ‘Bulli’ worden genoemd, worden sinds jaar en dag echter in Hannover gemaakt.

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de eerste VW-bus van de band rolde, en dat moet natuurlijk gevierd worden.

Hannover viert dat 60-jarige jubileum op 3 april aanstaande. In de oude binnenstad van Hannover wordt dan niet alleen een groots feest maar ook de “Bulli Bummel” georganiseerd. Je kunt daar op verschillende plaatsen hele mooie, bijzondere exemplaren van het bekende Volkswagenbusje bewonderen. Iedere plaats laat weer een ander aspect van de VW-bus zien. Als transporter, camper, personenbus en nog veel meer.

vw camper busje oudHet VW-concern bouwde al in 1955 een speciale fabriek voor bestelwagens on Hannover, maar het duurde nog een jaar voor de eerste Bulli’s van de band rolden en al snel een groot marktaandeel veroverden. Niet alleen in Duitsland maar ook in veel andere landen over de hele wereld heeft met name de tot camper omgebouwde VW-bus een ware cultstatus verworden. Hannover viert het feest dan ook met fans van over de hele wereld.

Fans, liefhebbers en verzamelaars zijn uitgenodigd om naar Hannover te komen en om vooral ook hun VW-bus mee te nemen, om die vol trots aan het grote publiek te laten zien.

Tentoonstelling

Die BullibauerHet Historische Museum Hannover viert ook mee. Op 9 maart is er een tentoonstelling over de Bulli geopend, genaamd “Die Bullibauer”, welke nog tot 26 juni zal duren.

bullibauer museumJe kunt ook hier allerlei fraaie exemplaren, deels afkomstig uit de eigen verzameling van de VW-fabriek, alsmede video’s, foto’s en allerhande informatie bekijken. Gedurende drie werkdagen per week vind je hier ook leerlingen van de eigen bedrijfsopleiding, zij zullen de nodige extra toelichting geven en laten zien hoe deze roemruchte bestelbusjes worden gebouwd.

 

Meer informatie over de Bulli en de festiviteiten vind je op de website van de stad Hannover.

Like dit artikel
Tweet dit artikel