VW Bus Festival wordt uitgesteld tot zomer 2023

VW Bus Festival Hannover

VW Bus Festival wordt uitgesteld tot zomer 2023

In verband met de Russische invasie in Oekraïne heeft Volkswagen Bedrijfswagens besloten om het VW Bus Festival uit te stellen tot de zomer van 2023.

Oorspronkelijk was men van plan om van 15 tot 17 juli 2022 een treffen met enkele duizenden VW-busjes uit de hele wereld te organiseren. Dit evenement zou dan op het beursterrein van Hannover worden gehouden.

Vluchtelingen

Maar Hannover, de hoofdstad van de deelstaat Niedersachsen, is momenteel het centrale contactpunt voor vluchtelingen in die deelstaat. Lars Krause, bestuurslid verkoop en marketing van Volkswagen Bedrijfswagens: “We willen geen feest vieren als er oorlog is in Europa en er vluchtelingen in Hannover aankomen en opgevangen moeten worden”. Daar valt uiteraard wat voor te zeggen.

Lang gewacht

De laatste keer dat Volkswagen Bedrijfswagens een dergelijk groot VW-busfestival organiseerde, was in 2007. De Bulli-fans (de bijnaam voor de VW-bus in Duitsland) wachten al jaren tot er weer een nieuw Bulli-festival zou komen. Het festival zal nu helaas nog een jaar later plaatsvinden, in de zomer van 2023, van 23 tot 25 juni 2023.

Dan zal het beursterrein in Hannover worden omgetoverd tot een heus Bulli-paradijs met een grote camping, waar duizenden VW-bussen van alle generaties en van over de hele wereld worden verwacht.

Carsten Intra, Voorzitter van de Raad van Bestuur van het merk Volkswagen Bedrijfswagens, zei al eerder het volgende: “Onze trouwe VW-bus fans hebben lang gewacht op een herhaling van de meeting van 2007. Volgend jaar is het zover, dan zal Hannover opnieuw een Bulli-bolwerk worden”.

Première VW ID.Buzz California

Op het festival kunnen de liefhebbers van de legendarische Bulli alle generaties van de iconische bestelwagen bewonderen, van de T1 tot de nieuwe Multivan. Ook zou er op het festival waarschijnlijk de première van de op de elektrische ID.Buzz gebaseerde California plaats vinden. Nu Volkswagen het festival moet uitstellen, zal men hiervoor ongetwijfeld een andere datum prikken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel