VW Multivan PanAmericana – De T6 voor avonturiers

VW Mulltivan?

De nieuwe VW T6 multifunctionele van.

Op de IAA in Frankfurt konden we hem afgelopen najaar nog als studiemodel bewonderen, maar nu is hij eindelijk klaar. De lang verwachte VW Multivan PanAmericana zal vanaf mei 2016 beschikbaar zijn.

Dit exclusieve speciale VW T6 model is een echte Multivan voor individualisten, die het terrein niet schuwen.

Nu zijn de terreinrijeigenschappen natuurlijk niet zo goed als van een volbloed SUV, maar de 20 mm extra bodemvrijheid en extra aanpassingen zorgen dat de VW Multivan PanAmericana zich prima thuis voelt in niet al te zwaar terrein.

Deze Multivan is voorzien van talrijke extra’s waarmee je je Multivan echt kunt personaliseren. De diverse offroad accessoires geven deze Multivan een echte stoere look & feel. Zo zien we een gestructureerde, gelakte front- en achterzijde alsmede de nodige bescherming tegen steenslag. De markante beschermingsplaat onder de voorbumper is vooral voor de sier geplaatst want het is natuurlijk geen volbloed terreinwagen, omstandigheden waar zo’n beschermplaat écht nodig is gaan veel te ver voor deze Multivan. Opvallend zijn de lichtmetalen wielen, die een diameter van maar liefst 17 inch hebben. Daarnaast zien we onder meer donker getint glas op de achterste ruiten.

De bodem van de T6 kan desgewenst worden voorzien van speciale rubber matten, optioneel kan er ook een metalen vloerplaat met wafeltjespatroon worden aangeschaft.  In de cabine wordt het luxueuze concept nog verder versterkt door de met alcantara afgewerkte voorstoelen.

Standaard is de Multivan geen camper, maar kan middels de nodige aanpassingen prima als camper worden gebruikt. Hierbij moeten we denken aan een hefdak, ombouw van de stoelen naar een gecombineerde achterbank/bed alsmede het vervangen van een stoel door een keukenblok.

Like dit artikel
Tweet dit artikel