Volkswagen Colorado TI kampeerauto

kampeerzaken.nlMarkant van uiterlijk is de Colorado TI, een gezamenlijk door constructeurs van Volkswagen en Karmann-Mobil ontwikkelde kampeerauto met optimale integratie van auto- en camperontwerp, welke op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs wordt gepresenteerd.
De komst van de VW Transporter vormde de aanleiding voor Karmann om deze geheel nieuwe range van Colorado-modellen in ontwikkeling te nemen. De dynamische lijnen, ronde vormen en lichtgewelfde glasvezelversterkte kunststof zijwanden zijn designkenmerken van een personenauto.
 Gemeenschappelijke visie
Al decennia lang zijn de namen van Volkswagen en Karmann-Mobil met elkaar verbonden. Deze verbondenheid is gebaseerd op één gemeenschappelijke visie. Namelijk dat de ideale camper alleen ontstaat door de ideale combinatie van auto- en camperontwerp. Daarom werken constructeurs van Volkswagen en Karmann-Mobil nauw samen bij de ontwikkeling van nieuwe camperconcepten. Karmann-Mobil ontwikkelt en produceert daardoor ook alleen kwalitatief hoogwaardige campers.
Inspiratie
De komst van de Transporter T5 (International Van of the Year 2004) vormde de aanleiding voor Karmann om een geheel nieuwe range van Colorado-modellen te ontwikkelen. Het is dan ook een bewuste keuze geweest om het ontwerp van deze Colorado te laten inspireren door de huidige design-ontwikkelingen op gebied van personenauto’s. Daarnaast is optimaal gebruik gemaakt van alle nieuwe productkenmerken van de Transporter T5.
Eerst half-intergraal
De Colorado TI is een half-integraal, de eerste in de geschiedenis van Volkswagen en Karmann. Dit wil zeggen dat boven de cabine geen bedden zijn gemonteerd met als gevolg een gestroomlijnde opbouw met handige opbergmogelijkheden en een goede doorloophoogte. De sierlijke opbouw loopt vloeiend in lijn met de krachtige voorzijde van de Volkswagen Transporter en zet enigszins stijgend door naar de achterzijde van de Colorado.
Speciaal chassis
De brede cabine van de Volkswagen Transporter in combinatie met een speciaal voor de Transporter ontwikkeld laag chassis, levert een hoog toelaatbaar gewicht van 3,5 ton en een extra grote spoorbreedte op. Deze nieuwe basis staat borg voor nieuwe camperconcepten, nieuw vormgegeven camperunits en een groot aantal nieuwe uitvoeringsvarianten.
Enkele voordelen van de Colorado TI zijn:
– Meer doorloophoogte van cabine naar camperdeel dan bij meeste alkoof modellen.
– Door gestroomlijnde opbouw, lager brandstofverbruik dan bij alkoof modellen.
– Standaard een 2-persoons vast bed, dus geen zitgroepen meer ombouwen.
– De Colorado TI is lager dan de Colorado met alkoof, zo’n 170mm.
– De Colorado TI is voorzien van een unieke, gepatenteerde, zeer stevige bouwwijze.
– De cabine kan bij het camperdeel betrokken worden door middel van draaistoelen. (Geldt niet voor Colorado 675TI).
De Volkswagen Colorado TI is te bewonderen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, meer info op www.volkswagencampers.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel