De Waard Nazomerfestival wordt dit jaar gehouden in Bunnik

De Waard Nazomerfestival 2017

De Waard Nazomerfestival wordt dit jaar gehouden in Bunnik

BUNNIK – Niet alleen nieuws vanuit Düsseldorf, waar momenteel de Caravan Salon wordt gehouden, maar ook vanuit Nederland. Tentenmaker De Waard organiseert ook dit jaar namelijk weer haar traditionele Nazomerfestival.

Dat festival vindt plaats op 9 en 10 september. Ditmaal niet in Garderen, maar op het prachtige Buitengoed de Boomgaard in Bunnik, net ten oosten van Utrecht. Dit buitengoed staat twee dagen in het teken van de tenten en kampeermiddelen van De Waard, en uiteraard ook van de vele kampeerliefhebbers die het Nazomerfestival ongetwijfeld zullen bezoeken.

Die kampeerliefhebbers kunnen op het De Waard Nazomer festival een hoop informatie en inspiratie over het kamperen met een echte De Waard tent verwachten. Niet alleen de fanatieke De Waard kampeerders maar ook de nieuwkomers op kampeergebied kunnen hier hun hart ophalen.

Het Nazomerfestival is immers bedoeld om de bezoekers te laten ervaren hoe het is om in een De Waard tent te kamperen. De bezoekers kunnen de tenten op het festival uitgebreid bekijken en zich over alle facetten van het kamperen met deze tenten laten informeren. De specialisten van het De Waard atelier laten de bezoekers, in de vorm van demonstraties, zien hoe de tenten van De Waard nog steeds ambachtelijk worden gemaakt, ook leggen ze uit wat er zo bijzonder is aan het katoenen (Ten Cate) doek van de tent. Onder de noemer ‘De Waard geeft raad’ staan ze klaar om alle vragen te beantwoorden over onderhoud, schoonmaak en reparaties.

Presentatie nieuwe De Waard modellen

Al 70 jaar streeft De Waard ernaar om de beste tenten te maken. Maar naast kwaliteit wordt er ook altijd naar innovatie gestreefd. Tijdens het festival zal De Waard niet alleen de nieuwe collectie tenten voor seizoen 2018 presenteren, maar ook de nieuwste (studie)modellen laten zien. Voordat deze studiemodellen in productie worden genomen wil De Waard altijd graag de mening van de kampeerliefhebbers. Behalve tenten worden er ook de nieuwste kampeermeubels en accessoires gepresenteerd.

Plezier voor jong en oud

Naast presentaties en demonstraties van De Waard, zijn er nog tal van leuke activiteiten. Er zijn oude kiekjes te zien tijdens de fototentoonstelling, diverse opzetdemonstraties door leden van het De Waardforum, DaXara bagagewagens en demonstraties van bijzondere kampeerproducten van merken zoals Biolite.

Tijdens het Nazomerfestival kamperen leden van het De Waard Forum op het veld naast het Nazomerfestival. Wie ook met de eigen De Waard tent wil blijven overnachten, dient zich tijdig via het De Waard Forum aan te melden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel