Waeco Perfect-Charge MCP acculaders

Waeco Perfect-Charge MCP

Probleemloos accu’s laden met de Perfect-Charge MCP

ZOETERMEER – Waeco heeft een speciale serie acculaders voor de 12 Volt accu’s in campers, caravans en boten ontwikkeld.

Met de zogenaamde intelligente acculaders uit Perfect-Charge MCP serie worden de accu’s niet alleen opgeladen maar ook goed op spanning gehouden.

Daarmee wordt niet alleen voorkomen dat ze zichzelf ontladen, maar ook dat de levensduur van de accu’s onnodig wordt verkort. Een zogenaamde “diepontlading” waarbij de accu bijna geheel wordt ontladen is vaak funest voor de levensduur van de accu.

De Perfect-Charge MCP laders hebben een laadproces dat uit 8 fasen bestaat. Het begint met de zogenaamde desulfatering en eindigt bij het druppelladen om de accu op spanning en perfecte conditie te houden, ook tijdens de ‘winterslaap’. Ze hebben, afhankelijk van het model, een maximale laadstroom van 4 of 7 Ampère en zijn geschikt voor omgevingstemperaturen van -20 tot 50 graden Celsius. Ook een vochtige omgeving zal ze niet gauw deren, ze zijn namelijk spuitwaterdicht IP65.. Het gewicht bedraagt ongeveer 700 gram.

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten accu’s, deze worden door de Perfect-Charge MCP automatisch herkend. De laders kunnen eenvoudig worden bediend middels de éénknops bediening waarbij 3 LED’s voor de noodzakelijke informatie zorgen. Een vakje maakt het opbergen van de laadsnoeren een fluitje van een cent. Optioneel is er ook een wandhouder en batterij indicator voor de Perfect-Charge MCP acculaders leverbaar.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel