Waeco breidt serie CFX koelboxen uit met Heavy Duty modellen

Waeco CFX Heavy Duty compressor koelbox

Waeco breidt CFX serie uit met Heavy Duty compressor koelboxen

ZOETERMEER – De krachtigste compressor koelboxen uit het programma van Waeco krijgen uitbreiding. Niet in de vorm van wat extra modellen, er komt namelijk een kleine “Heavy Duty” serie bij.

Deze nieuwe serie is zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden nog hoogwaardiger en robuuster uitgevoerd en moet vooral de meest veeleisende kampeerders en andere reislustigen aanspreken.

Waeco pakt behoorlijk uit met deze nieuwe modellen. De huidige Coolfreeze CFX serie is al aardig robuust uitgevoerd, de nieuwe “Heavy Duty” koelboxen bieden ongeveer alles wat je van een compressor koelbox mag verwachten.

De toonaangevende techniek van de Waeco CoolFreeze CFX serie is met de komst van deze nieuwe modellen nu ook in een compactere koelbox van 28 liter beschikbaar. Verder biedt de nieuwe, grotere CFX 95 DZ 2 ook de mogelijkheid om gelijktijdig te koelen en in te vriezen, iets wat toch een unicum is bij dergelijke koelboxen.

De nieuwe Waeco koelboxen vallen in de energieklasse A++ en zijn dus bijzonder efficiënt. Ze kunnen evengoed overal ter wereld koelen/vriezen tot -22 graden Celsius. De koelcapaciteit sluit daarmee mooi aan bij de bestaande modellen uit de CFX serie, qua uitvoering zijn de nieuwe modellen echter beduidend anders.

Waeco voert de “Heavy Duty” modellen namelijk uit met speciale verstevigingen op de hoeken, scharnieren van RVS, een robuuste afwerking van het deksel en een stabiele, neerklapbare draagbeugel zodat ze ook onder de zwaarste omstandigheden goed blijven functioneren. Daarbij zijn ze licht van gewicht en daardoor makkelijk te vervoeren. Ze zijn uitgevoerd met de bekende “One World” functie, wat inhoudt dat ze geschikt zijn voor alle spanningen van 12 tot 240 Volt zodat ze overal ter wereld kunnen worden gebruikt. Om te voorkomen dat ze de accu van het voertuig waar ze op aangesloten zijn helemaal leeg trekken, zijn ze uitgevoerd met een drietraps accumonitor. Verder zorgt de nauwkeurige thermostaat met digitale temperatuuraanduiding voor een constante koeling en kan de USB-aansluiting eventuele kleine apparaten opladen. Het afneembare deksel kan dankzij de rubber toplaag ook als tafeltje dienen. De ingebouwde LED-verlichting zorgt ervoor dat je ook in het donker je favoriete gekoelde drankje kunt pakken.

Heel goedkoop zijn de nieuwe Waeco koelboxen niet, maar dat kan gezien hetgeen Waeco biedt ook niet anders. De compacte CFX 28 met een inhoud van 28 liter heeft een adviesprijs van € 699, de aanzienlijk grotere CFX 95 DZ 2 heeft een capaciteit van 85 liter en zal in de winkel zo’n € 1299 gaan kosten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel