Waeco integreert dubbele camera in derde remlicht

Waeco achteruitrijcamera buscamperPerfect View Cam 35 Twin

Achteruitrijcamera en remlicht in één geheel van Waeco.

DÜSSELDORF – De meeste camperaars hebben het nut en gemak van een achteruitrijcamera al lang en breed ontdekt. Ideaal bij het achteruitrijden, want je hebt goed zicht op al die nagenoeg onzichtbare paaltjes en andere obstakels.

Helaas is het plaatsen van een achteruitrijcamera niet altijd even eenvoudig. Bij half-integraal en integraal campers valt dat vaak nog mee, omdat de binnenzijde daar redelijk goed bereikbaar is en daar geen openslaande achterdeuren zijn.

Bij buscampers is dat dus wel een stuk lastiger, omdat daar wel altijd een achterklep of stel achterdeuren is. Hier moet je bovendien geen gaatje in aluminium plaat maar in staal boren, met een veel grotere kans op doorroesten. Ook is het vaak ook veel moeilijker om de kabel netjes weg te werken omdat de ruimte veel beperkter is.

Omdat de achterkant van een camper doorgaans al redelijk vol is door de aanwezigheid van een fietsendrager en/of laddertje, is de beschikbare ruimte voor een achteruitrijcamera (op een gunstige plaats) doorgaans ook beperkt.

Derde remlicht én achteruitrijcamera

De nieuwe achteruitrijcamera van Waeco kan dan een uitkomst zijn. Deze nieuwe achteruitrijcamera is namelijk geïntegreerd in het derde remlicht van een Fiat Ducato en de in technisch opzicht gelijkwaardige Peugeot Boxer en Citroen Jumper. De achteruitrijcamera vervangt het bestaande derde remlicht zodat er dus niet geboord hoeft te worden. Uiteraard bevat de camera ook weer een derde remlicht.

Dubbele achteruitrijcamera vervangt ook binnenspiegel

De Perfect View Cam 35 Twin, zoals deze nieuwe camera van Waeco heet, is bovendien dubbel uitgevoerd. Hij bevat een camera voor dichtbij én een camera voor veraf, zodat je daarmee dus ook de binnenspiegel, die bij volgeladen buscampers vaak niet al te veel zicht meer biedt, kunt vervangen. Door de automatische centrering, optische compensatie en nachtzicht kun je hem tijdens alle omstandigheden gebruiken.

Je kunt de Waeco Perfect View Cam 35 Twin bewonderen op de stand van Dometic op de Caravan Salon in Düsseldorf, die op 27 augustus de deuren opent.

 

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel