Waeco PerfectView VT 100 WiFi: je smartphone als achteruitrijcamera

Beeld van de achteruitrijcamera draadloos op smartphone of tablet

Beeld van de achteruitrijcamera draadloos op smartphone of tablet

ZOETERMEER – Wie met de caravan of camper op pad is, zal wel eens ondervinden dat het in een aantal gevallen erg handig is als je over wat extra zicht naar achteren kunt beschikken.

Veel campers zijn daarom voorzien van een achteruitrijcamera. Om die te monteren en aan te sluiten moet er het nodige worden geknutseld. Bij een caravan is het wat lastiger om een achteruitrijcamera te monteren en aan te sluiten, omdat je daar te maken hebt met de beperkingen van de stekkerverbinding tussen auto en caravan. Waeco ontwikkelde daarom een draadloos alternatief.

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone of tablet bij zich. Die zijn natuurlijk prima te gebruiken als monitor voor een achteruitrijcamera. Ze beschikken immers over een goed beeldscherm alsmede een Bleutooth en WiFi ontvanger. De meeste mensen hebben er ook een houder voor op het dashboard gemonteerd zodat je er tijdens het rijden prima zicht op hebt. De PerfectView VT 100 WiFi van Waeco maakt daar dankbaar gebruik van. Het is een WiFi interface waarmee bijna iedere Waeco achteruitrijcamera draadloos met een smartphone of tablet kan communiceren en deze als monitor voor de camera kan gebruiken. Dat gebeurt via WiFi en een app die verkrijgbaar is voor zowel Android als iOS.

De reikwijdte van het systeem is ongeveer 60 meter, dat ook voor de allerlangste combinatie meer dan voldoende is. De vertraging is minimaal, minder dan 200 ms, de framerate is maximaal 30 f/sec. Het apparaat is spuitwaterdicht (IP65) zodat je het overal kunt monteren. De antenne is afneembaar en kan worden gericht. Het is zelfs mogelijk om het beeld van de camera op meerdere apparaten tegelijk te tonen. Je kunt de benodigde app gratis downloaden in de Google Playstore en de Apple App Store door daar te zoeken naar „VT 100“. De Waeco PerfectView VT 100 WiFi heeft een winkeladviesprijs van € 179,=.

Like dit artikel
Tweet dit artikel