Wallas kooktoestel met geïntegreerde verwarmingsunit op diesel

Wallas XC Duo Camper

Wallas: gecombineerd koken en verwarmen op diesel.

ZOETERMEER – Het Finse bedrijf Wallas is in Nederland vooral bekend in de watersportbranche, de Wallas verwarmingsunits op diesel worden daar redelijk goed verkocht.

Wallas introduceert nu ook een product voor de kampeerbranche, en dan met name voor campers. Een kooktoestel met geïntegreerde verwarmingsunit, die beide (uiteraard) op diesel werken.

Omdat er geen sprake is van ringverwarming waar de warme lucht via ventilatieslangen door het voertuig wordt verdeeld, is de gecombineerde kook/verwarmingsunit vooral geschikt voor kleinere campers.

Voor camperaars die huiverig zijn om gas aan boord te hebben, is dit uiteraard een interessante ontwikkeling. Bovendien is diesel altijd en overal beschikbaar, en meestal ook veel goedkoper dan gas. Daarnaast is er op deze manier ook een aardige ruimtebesparing worden gerealiseerd, omdat een gasfles ook weer de nodige ruimte kost én er geen aparte gaskachel meer nodig is. Als brandstof wordt dus diesel gebruikt door de Wallas XC Duo. Wie geen gebruik wil maken van de dieseltank van de camper zelf, kan ook een aparte dieseltank plaatsen. Wallas kan als accessoire separate tanks van 10 en 30 liter leveren.

Je kunt de verwarming eenvoudig bedienen via het controlepaneel. Dit bevat een thermostaat zodat de te ontwikkelen warmte wordt afgestemd op de temperatuur in de camper. Verder is het een kwestie van aan of uit zetten en de gewenste temperatuur instellen. Het controlepaneel is standaard voor inbouw in een paneel geschikt maar kan middels een apart te bestellen opbouwrand ook als ‘opbouw’ worden gemonteerd.

Meer informatie vind je op de website van Wallas.

Like dit artikel
Tweet dit artikel