Nieuw wandelarrangement in het Vechtdal

Trek-In trekkershut op de Lemeler Esch

Trek-ins op Camping De Lemeler Esch

NIEUWEGEIN – Het nieuwe, meerdaagse wandelarrangement dat individuele wandelaars met oog voor natuur en lokale cultuur door het Overijsselse Vechtdal loodst, heeft de naam Vechtdalhoppen gekregen. Bij dit arrangement wordt de bagage vervoerd en ’s ochtends staat er een stevig ontbijt voor de wandelaars klaar.

Iedere wandeldag eindigt bij één van de vier vooraf geboekte accommodaties. Dit zijn niet altijd even alledaagse accommodaties, op de Lemeler Esch en Beerze Bulten wordt er namelijk overnacht in twee speciaal hiervoor geplaatste Trek-ins (duurzame Trekkershutten).

Beide campings maken deel uit van het netwerk van Stichting Trekkershutten. Uiteraard is de Stichting Trekkershutten trots dat de twee nieuwe locaties met een Trek-in deelnemen aan dit unieke concept. Directeur Marieken Nieuwdorp: “We hopen dat er in de toekomst meer van dit soort wandel- en fietsarrangementen ontwikkeld worden tussen de diverse Trekkershutten. We merken dat gasten deze bijzondere arrangementen erg interessant vinden.”

Wandelconcept
In het hoogseizoen worden de Trek-ins in Lemele en Beerze door de campings zelf verhuurd maar in het voor- en naseizoen zijn ze onderdeel van het wandelconcept Vechtdalhoppen. De wandelaar ontdekt op deze wijze zowel de natuur als de verborgen cultuur in het Vechtdal .Zo is er veel aandacht voor streekgebonden producten, diensten en tradities. De wandelaars kunnen een bezoekje brengen aan een maïsdoolhof of bierbrouwerij, kunst bewonderen in kleine ateliers of op koesafari gaan.

Meer dan 750 Trekkershutten
Deze 2 campings, de Lemeler Esch en Beerze Bulten, zijn de achtste en negende locatie met een duurzame Trekkershut. Daarmee bestaat het totale netwerk van Stichting Trekkershutten uit zo’n 240 campings, Natuurkampeerterreinen en jachthavens. Totaal staan er inmiddels meer dan 750 hutten. De Trekkershutten zijn per nacht te huur en zo zeer geschikt voor de wandelende of fietsende rondreiziger.

Meer informatie over de Trekkershutten en Trek-in kun je vinden op www.trekkershutten.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel