Longlist bekend voor Wandeltrofee 2013

kampeerzaken.nl
Zeven gegadigden uit Nederland en drie uit Vlaanderen zijn in de race voor de Wandeltrofee 2013 de onderscheiding die hoort bij de uitverkiezing van de Wandelroute van het Jaar. Dat blijkt uit de ‘longlist’ die de jury van de trofee onlangs bekendmaakte.

Voor het eerst dingen naast publicaties over routes in Nederland ook titels over wandelingen in Vlaanderen mee naar de onderscheiding. Met ‘Kempen en Maasland’, zeven kaarten met bijbehorende inspiratieboekjes van Wandelnetwerk Antwerpen / De Kempen en de tweede serie ‘Dagstappergidsen Vlaanderen’, zijn onze zuiderburen meteen goed vertegenwoordigd op de longlist.


 

Nederlandse titels
De concurrentie uit Nederland bestaat uit ‘Wandelpareltjes’, ‘De Brandgrensroute’, ‘Een wandeling rondom de Veluwe’, ‘De Brabantse Wal’, ‘Natuurlijk Amsterdam’, ‘Westerborkpad’ en ‘De Loop van de Drentsche Aa’. Kijk voor de volledige lijst op www.fietsenwandelbeurs.nl.


Uitreiking op de Fiets en Wandelbeurs

Januari volgend jaar nomineert de jury drie titels uit de longlist voor de trofee. Het hoogtepunt van de uitverkiezing is op 9 februari 2013, als de winnende auteur of uitgever de onderscheiding in ontvangst neemt tijdens de negende Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI.

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel