Wanner Silverdream afzetunit voor nieuwe X-klasse

Wanner Silverdream Mono 4x4

Wanner Silverdream Mono 4×4: afzetunit voor nieuwe Mercedes X-klasse

Camperbouwer Karlheinz Wanner bouwt al enige tijd uiterst luxueuze ‘Silverdream’ en ‘Carletta’ campers op basis van de Mercedes Sprinter.

De komst van de nieuwe X-klasse pick-up van Mercedes was voor Karlheinz aanleiding om ook voor deze SUV een Silverdream camper te ontwikkelen en deze op de CMT in Stuttgart te presenteren.

Omdat het basisvoertuig in dit geval dus een pick-up is, heeft Karlheinz Wanner er een afzetunit voor gebouwd. Het is voor de eerste keer dat hij zo’n unit bouwde maar het eindresultaat mag er absoluut wezen. De Silverdream Mono 4×4, zoals de afzetunit heet, is ongeveer 4 meter lang en 2,20 meter breed. Net als zijn andere Silverdream campers is ook deze afzetunit geheel naadloos uit glasvezelversterkt kunststof gemaakt en is er voor de isolatie gebruik gemaakt van PU-schuim.

Er wordt voor de bouw van de Silverdream Mono 4×4 dus geen gebruik gemaakt van hoekprofielen en dergelijke waardoor er een veel rondere afwerking van de hoeken en randen kan worden gerealiseerd. Die ronde vormgeving past ook veel beter bij de ronde lijnen van de Mercedes X-klasse. De bouwwijze is bovendien behoorlijk gewichtsbesparend. De deur van de afzetunit bevindt zich aan de achterzijde. Helemaal voorin, in de alkoof, bevindt zich een tweepersoons bed. De badkamer is compact uitgevoerd, maar heeft naast de WC ook een douchemogelijkheid. De wastafel is opklapbaar. De zitgroep kan eventueel ook nog tot bed worden omgebouwd.

De Silverdream Mono 4×4 weegt inclusief zonnepaneel rond de 630 kilo. De MTM van de X-klasse inclusief deze afzetunit zal 3500 kilo bedragen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel