Wat is dat nu precies, dat nieuwe Cleanflex toilet van Knaus en Weinsberg?

Cleanflex toilet Knaus/Weinsberg

Wat is dat nu precies, dat nieuwe Cleanflex toilet van Knaus en Weinsberg?

Vorige week schreven we iets over de nieuwe Weinsberg X-Pedition 600 MQ en Knaus Cascan 690 LE. Deze twee bekende merken kondigden niet alleen twee nieuwe campermodellen aan, maar ook een innovatie die een frisse wind door de caravan- en campertoiletten laat waaien.

Hun nieuwe Cleanflex-systeem belooft een hygiënischer, comfortabeler en milieuvriendelijker toiletervaring dan ooit tevoren, en moet een nieuw, modern en duurzaam alternatief voor de bekende chemische toiletten en droogtoiletten bieden.

Hygiëne en comfort op een nieuw niveau

Cleanflex toilet Knaus/WeinsbergMaar hoe werkt het nu precies, dat Cleanflex toilet? In plaats van een traditionele cassette met chemicaliën, maakt dit systeem gebruik van speciale foliezakken. Na elk gebruik wordt de zak automatisch dichtgelast en opgeborgen, waardoor geurtjes geen kans krijgen. Zo blijft je toilet altijd fris en schoon, zonder gedoe met spoelwater of chemicaliën.

Dat zou wel eens een uitkomst kunnen zijn. Geen gesjouw en gespetter meer met volle cassettes, geen vieze handen en altijd een schoon toilet. Het is makkelijk in gebruik en hygiënisch. En ondanks het gebruik van folie ook nog eens beter voor het milieu.

Duurzaamheid en onafhankelijkheid

Een groot voordeel van Cleanflex is juist die milieuvriendelijkheid. Doordat er geen water of chemicaliën nodig zijn, is het systeem een stuk duurzamer dan traditionele toiletten. De hoeveelheid kunststoffolie die wordt gebruikt is te verwaarlozen, bovendien kan dat folie op milieuvriendelijke wijze worden gerecycled. Bovendien is zo’n Cleanflex toilet niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens heel handig voor wie graag off-grid kampeert. De batterijvoeding zorgt ervoor dat je altijd en overal kunt beschikken over een schoon toilet, zonder afhankelijk te zijn van voorzieningen op de camping, en zonder dat je spoelwater nodig hebt.

Toepassing en beschikbaarheid

Met Cleanflex zetten Knaus en Weinsberg een nieuwe standaard voor sanitaire voorzieningen in campers en (in minder mate) in caravans. De combinatie van hygiëne, comfort, duurzaamheid en gebruiksgemak maakt het systeem uniek in zijn soort.

Het Cleanflex toiletsysteem zal standaard worden geleverd in de Knaus Cascan en Weinsberg X-Pedition modellen vanaf 2025. Voor andere modellen is het systeem optioneel verkrijgbaar, tegen een meerprijs. Hoewel de exacte prijs nog niet bekend is, verwachten we dat de voordelen van Cleanflex de investering meer dan waard zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel