Webasto koppelt apparatuur aan EFOY brandstofcel

kampeerzaken.nlWebasto is met SFC Smart Fuel Cell, Europees marktleider op het gebied van brandstofcellen en producent van de EFOY branstofcellen, een samenwerking aangegaan om de EFOY brandstofcellen te distribueren en in de Webasto producten te integreren.

 

Zo gaat Webasto de EFOY brandstofcellen gebruiken om de Dual Top verwarmingsapparatuur (voor hete lucht én warm water) en de Cooker X100 kookplaat te voeden.


 

kampeerzaken.nlDoor de toepassing van brandstofcellen is het mogelijk om de camper volledig autonoom te maken, de enige brandstoffen die nodig zijn is de diesel voor de aandrijving, en methanol voor de brandstofcel. Met slechts 10 liter methanol kan een camper weken op pad, al weten wij niet in hoeverre dit door de Webasto apparatuur, die natuurlijk veel meer energie verbruikt als een leeslampje, wordt beperkt.

 

Uiteraard worden de brandstofcellen dan ook ingezet om in de normale elektriciteitsvoorziening te verzorgen. Camperaars kunnen zo op reis zonder zich druk te maken over het vullen van de gasflessen en kunnen de generator ook gewoon thuis laten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel