Weekender-L: tenttrailer voor een kleine auto

Weekender-L

De Weekender-L bestaat uit een aanhangwagen en een opbouwtent

OTTENSTEIN (D.) – Rijd je een Smart, een Fiat 500 of een Mini? En droom je van een vakantie met een tenttrailer. Dan is de compacte Weekender-L misschien iets voor je.

De Weekender-L ging op Caravana in primeur: een tenttrailer die geschikt is voor de allerkleinste personenauto´s. De bedenker René Keizer kon geen vouwwagen vinden voor zijn Smart. Dat bracht hem op het idee er zelf een te ontwikkelen. Inmiddels is hij bedenker, verkoper en bouwer en daarmee houdt hij alles in eigen beheer. “Het idee is ontstaan in 2012 en na anderhalf jaar van ontwikkelen en testen is de Weekender-L nu klaar om op de markt te brengen.”

Compacte vouwwagen

De Weekender-L weegt leeg slechts 145 kg en is te beladen met een maximum van 500 kilo. Je hebt met deze compacte vouwwagen dus geen rijbewijs BE nodig. De Weekender-L bestaat uit een aanhanger van 150×100 cm waarop een tent is gemonteerd. Door het gebruik van een standaard aanhanger en de snelle demontage van de tentunit kan de aanhanger ook voor tuinafval, meubelvervoer en andere daagse klussen ingezet worden. Door de inklapbare dissel neemt hij gekanteld tegen een muur bovendien weinig ruimte in.

Extra binnenruimte

Je zou kunnen zeggen dat de Weekender-L wat krap bemeten is. Toch passen er twee matrassen van 63 bij 200 cm in de slaapcabine. Extra binnenruimte is te creëren met de voortent en dat is bij slecht weer natuurlijk een uitkomst. Door de afritsbare zijkanten en voorkant is de tenttrailer ten slotte snel en eenvoudig op te zetten. De Weekender is leverbaar in geel, rood, blauw of groen op een grijs met zwarte basis.

Weekender-L opgezet

De Weekender-L is leverbaar in vier kleuren

De eerste bestellingen kreeg Keizer tijdens de kampeerbeurs Caravana 2014. Die zijn inmiddels in productie gegaan. “Ik verwacht de eerste Weekenders vanaf juni te leveren”, aldus Keizer. “Wie nu bestelt, kan rekenen op levering tot en met augustus.”

Doe-het-zelf-pakket

Keizer verwacht veel van de Nederlandse en Duitse markt en werkt nog aan een variant op de Weekender. “Een doe-het-zelf-pakket voor de export dat bestaat uit een tent met stangen die je zelf op een aanhanger kunt monteren”, aldus Keizer.

Zelf afhalen

Voor de scherpste prijs moet je de Weekender-L zelf afhalen bij Keizer, maar dat is misschien meteen een goede gelegenheid om de tenttrailer uit te proberen. Keizer werkt op dit moment nog vanuit Ottenstein in Duitsland. In maart staat de opening van een bedrijfsruimte in Enschede op de planning.

Like dit artikel
Tweet dit artikel