Weer bezoekersrecord voor Caravan Salon Düsseldorf

Caravan Salon 2015

Meer dan 202.000 bezoekers op Caravan Salon 2015

DÜSSELDORF – De Caravan Salon 2015 sloot gisteren weer de deuren. De editie van dit jaar was bijzonder succesvol, het evenement is namelijk bezocht door meer dan tweehonderdduizend bezoekers. Een absoluut bezoekersrecord.

Het is bovendien voor het eerst dat dat ene magische getal werd overschreden. De Caravan Salon 2015 trok namelijk maar liefst 202.000 bezoekers. Volgens Joachim Schäfer, bedrijfsleider van de Messe Düsseldorf GmbH was het internationale gehalte van de bezoekers dit jaar bijzonder hoog.

Ook de interesse van de bezoekers was groot. Schäfer vertelt dat maar liefst 55% van de bezoekers met concrete koopplannen rond liep. Dat hebben de 590 exposanten ook gemerkt, zij waren dan ook erg tevreden. Knaus Tabbert GmbH kondigde verheugd een stijging van 20% vergeleken met vorig jaar aan. Wat betreft de buscampers verkocht Knaus Tabbert dit jaar zelfs het dubbele aantal.

Graadmeter

Omdat de Caravan Salon ook een goede graadmeter voor het komende verkoopseizoen is, zien zij het komende kampeerseizoen optimistisch tegemoet. Schafer verklaart ook dat de interesse in kamperen, caravannen, camperen en andere manieren van buitenrecreatie nog steeds toeneemt. Verder is hij tevreden over de nieuwe indeling van de hallen, en over ‘Starterwelt’, de bijzondere expositie.

Recordaantal overnachtingen Caravan Center

Ook op het Caravan Center was het een drukte van belang. Hier werd een tweede record gevestigd, op het speciaal daarvoor ingerichte kampeerterrein werden namelijk meer dan 70.000 overnachtingen geteld.

Stijgende verkopen caravans en campers

Het positieve gevoel drukt zich ook uit in harde cijfers: de Duitse kampeerindustrie telde in de eerste 7 maanden van dit jaar een groei van meer dan 10% vergeleken met vorig jaar. Er werden in Duitsland dit jaar tot nu toe 36.646 nieuwe caravans en campers geregistreerd.

Foto: © Messe Duesseldorf / ctillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel