Weer controles voor veilig vakantieverkeer

vakantieverkeerHELLEVOETSLUIS – De politie heeft in het weekend van 19 en 21 juli weer een vakantieverkeer controle uitgevoerd op en rond de N57.

De controle was van tevoren aangekondigd en had als doel om het aantal ongelukken met caravans en aanhangers te verkleinen.

In totaal werden dit keer 153 campers, auto’s met caravan en/of aanhanger met boot nagekeken. Van dit aantal kregen 61 bestuurders kregen een bekeuring (40 procent), 18 bestuurders kregen een waarschuwing.

Dit weekend startte in de regio Midden-Nederland de zomervakantie. Traditiegetrouw houden agenten van de Zeehavenpolitie dit weekend in samenwerking met de Verkeerspolitie, ANWB en RDW controles op het recreatieverkeer op en rond de N57 richting Zeeland. Om de verkeersveiligheid te bevorderen zijn deze controles van te voren aangekondigd.

Opvallend was dat de overtredingen op beide dagen niet het zo zeer het gevolg waren van technische mankementen, maar voornamelijk het gevolg waren van menselijk handelen. Veel caravans waren overbeladen, vaak zelfs tot 150 procent. Naast over belading troffen agenten veel onjuiste spiegels en niet goed bevestigde losbreekkabels. Overige overtredingen bestonden uit onjuiste papieren, rijden zonder rijbewijs of niet het juiste rijbewijs, verlopen APK, scherp uitstekende lading en losliggende lading.

De ANWB heeft in totaal 18 bestuurders kunnen helpen zodat men veilig naar de vakantiebestemming kon rijden. In veel gevallen ging dit om reparaties aan losbreekkabeltjes, verlichting, stekkers aansluitingen enz.

Like dit artikel
Tweet dit artikel