Weer een succesvolle Caravana

Caravana 2016

Caravana 2016 buitengewoon goed bezocht

LEEUWARDEN – Dat kamperen een populaire bezigheid blijft, is tijdens de recent gehouden Caravana eens te meer gebleken.

In het WTC Expo te Leeuwarden was kamperend Nederland van 21 t/m 26 januari te gast op de 56e editie van de Caravana. Die gasten kwamen maar al te graag, er was namelijk sprake een significante stijging van de bezoekersaantallen.

De Caravana 2016 trok maar liefst zo’n 48.000 kampeerliefhebbers, wat een stijging van bijna 7% ten opzichte van vorig jaar betekent. Alle standruimte was bovendien zo goed als volgeboekt zodat de organisatie terug kan kijken op een zeer geslaagde editie.

Positieve geluiden

De Caravana is al jaren geen Noord-Nederlands onderonsje meer. De kampeerliefhebbers trokken dan ook vanuit het hele land naar Leeuwarden om de Caravana te bezoeken. Projectmanager Femke Beekink is dan ook een tevreden mens. “We hebben veel positieve geluiden gehoord van zowel standhouders als bezoekers. De Caravana ademt variëteit in een heerlijke gemoedelijke sfeer. Daar zijn we trots op. Maar we zijn vooral ook trots op de standhouders die door een bijzondere manier van presenteren zich proberen te onderscheiden en daarmee zeker iets toevoegen. We doen het tenslotte niet alleen“. Dit jaar kende de beurs bijna 400 exposanten en was daarmee nagenoeg uitverkocht.

Veel primeurs

De Caravana kenmerkt zich door het grote aantal primeurs op kampeergebied welke tentoongesteld worden.  Dit jaar was er vanuit de (vak)pers veel aandacht voor deze primeurs, waaronder onder andere de CameleoN, de tenttrailers en daktenten van Campwerk en de Knaus sun i900. Veel aandacht was er ook voor de verkiezing Kampeerauto van het Jaar georganiseerd door de NKC en de KCK verkiezing Caravan & Camper van het Jaar.

Het kampeermiddel van de toekomst

De kampeerbranche blijft in beweging. Daarom was er ook aandacht voor kamperen in de toekomst. Speciaal voor de Caravana 2016 gingen designers van verschillende hogescholen en universiteiten aan de slag om ‘het kampeermiddel van de toekomst’ te ontwerpen. Bezoekers konden hun stem uitbrengen op één van deze ontwerpen. De winnende ontwerpen worden binnenkort bekendgemaakt op de website van de Caravana: www.caravana.eu.

Caravana 2017

De Caravana 2017 wordt gehouden van 19 t/m 24 januari 2017 in het WTC Expo te Leeuwarden. Vanaf maart dit jaar kunnen geïnteresseerde kampeerbedrijven zich weer inschrijven voor deelname.

Like dit artikel
Tweet dit artikel