Weinsberg CaraOne nu ook met hefbedden

Weinsberg CaraOne 540 EUH met hefbed

Weinsberg CaraOne nu ook met hefbedden

Weinsberg heeft de CaraOne-serie niet alleen vernieuwd, maar er ook een paar interessante indelingen met hefbedden aan toegevoegd.

De vernieuwing van de CaraOne-caravans betreft vooral de nieuwe achterzijde en de basisuitrusting. De twee nieuwe indelingen zijn dan een ook veel interessanter nieuwtje.

Het betreft hier een heel compacte (390 FUH) en een wat grotere (540 EUH) indeling. Beide hebben een hefbed boven de zitgroep. Ze zijn daarom ook iets (13 centimeter) hoger dan een normale caravan maar daar biedt wel heel wat meer gebruiksmogelijkheden.

CaraOne 390 FUH

Weinsberg CaraOne 390 PUH met hefbedDat geldt vooral voor de kleinste indeling, de 390 FUH. Een 390-opbouwmaat biedt normaal gesproken geen vast bed en is normaal gesproken leverbaar met twee kleine standaardzitjes of één hele grote standaardzit. In beide gevallen moet je, als je gaat slapen, een zitgroep ombouwen naar bed. Dat is met het hefbed niet meer nodig. Dat scheelt dus een heleboel gedoe. Als je wilt, kun je de zitgroep wel ombouwen en heb je zo zelfs vier ruime slaapplaatsen. De meeste caravans van deze opbouwlengte met grote zitgroep hebben doorgaans een eindkeuken. Weinsberg heeft er in dit geval voor gekozen om de 390 FUH met een kopkeuken uit te zitten.

CaraOne 540 EUH

Weinsberg CaraOne 540 EUH met hefbedDe grotere indeling, de 540 EUH, lijkt vanwege de enkele bedden vooral bedoeld te zijn voor oudere stellen. Hier is het hefbed weer ideaal als ze zo nu en dan hun (klein)kinderen mee hebben. Dan kan men heel eenvoudig het hefbed boven de zitgroep latenzakken om zo twee extra slaapplaatsen te creëren. Wie wil, kan ook nog de zitgroep ombouwen en beschikt dan over zes slaapplaatsen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel