Wereldrecord: 170 campers vormen vredesteken op het strand bij Römö

Wereldrecord: 170 campers vormen vredesteken op het strand bij Römö

Wereldrecord: 170 campers vormen vredesteken op het strand bij Römö

Op het autostrand bij Lakolk bij Römö in Denemarken is een nieuw wereldrecord gevestigd. Het betreft het record voor het grootste aantal campers van één merk en type bij elkaar.

Om deze recordpoging te realiseren, verzamelden zich maar 170 campers van het type Weinsberg CaraCompact Edition Pepper. Deze campers waren niet zomaar willekeurig op het strand geparkeerd, maar zorgvuldig opgesteld in de vorm van een vredesteken. Een krachtig symbool dat de boodschap van vrede en solidariteit uitdraagt.

Eerst 125 campers, nu zelfs 170

Het evenement vond vorige week plaats, op 11 juli 2023, op een locatie die bekend staat om zijn brede zandstranden en uitgestrekte landschappen. Een passende achtergrond voor een evenement dat de campergemeenschap samenbracht om de gedeelde passies en waarden te vieren. Het nieuwe record overtreft het vorige record van 125 campers van hetzelfde type bij elkaar. Een prestatie die de groei en populariteit van het reizen met de camper onderstreept.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van deze recordpoging zijn Tom en Petra Steitz uit Lübeck, Duitsland. Het echtpaar heeft dit evenement als privépersonen georganiseerd, met de hulp van een toegewijd team van vrijwilligers. Ze hebben meer dan een jaar besteed aan het bedenken, plannen en uitvoeren van dit evenement. Het is belangrijk om te benadrukken dat, hoewel Weinsberg en Reisemobile Heide GmbH als gulle sponsor optraden, het evenement niet door die sponsors is georganiseerd.

Deelnemers

De deelnemers aan het evenement waren voornamelijk Duitse eigenaren van de Weinsberg CaraCompact Edition Pepper, maar er waren ook Zwitsers, Denen en drie Nederlandse campers aanwezig. Kortom, een internationale bijeenkomst die de diversiteit en de brede aantrekkingskracht van het camperleven weerspiegelde. Overigens hebben de initiatiefnemers voor dit evenement de gehele MarskCamp camperplaats in Denemarken geboekt voor de deelnemers. De organisatoren hebben lof voor de uitstekende ondersteuning die ze van MarskCamp hebben ontvangen.

Vredesteken

Het idee om de campers in de vorm van een vredesteken op te stellen was niet alleen een creatieve manier om het wereldrecord te vestigen, maar ook een manier om een belangrijke boodschap over te brengen. De organisatoren wilden laten zien dat camperaars niet alleen aan vakantie en vrije tijd denken, maar ook aan vrede en mensen die in oorlogsgebieden leven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel