Westfalia introduceert compacte Amundsen 540D buscamper

Westfalia Amundsen 540D buscamper

Westfalia Amundsen 540D buscamper

RHEDA-WIEDERBRÜCK – Het Duitse Westfalia, producent van buscampers op basis van diverse bekende merken bestelauto’s, introduceert de Amundsen 540D. Een heel compacte buscamper die wordt gebouwd op basis van de nieuwe Fiat Ducato.

De totale lengte van de buscamper bedraagt slecht 5,40 meter waardoor deze niet alleen heel makkelijk door het drukke verkeer valt te manoeuvreren maar ook op ieder normaal parkeerplekje past.
 

Legendarisch

Met de nieuwe Amundsen 540D, die op de Caravan Salon in Düsseldorf aan het publiek zal worden gepresenteerd, gaat Westfalia min of meer terug naar het prille begin van het bedrijf toen het als pionier op het gebied van campers de vermaarde, eveneens heel compacte Westfalia buscampers op basis van de Volkswagen T1 busjes bouwde. Ook de latere Westfalia modellen zoals de Club Joker, James Cook en Sven Hedin waren bekende modellen die in groten aantallen in Wiedenbrück werden gebouwd en waarvan er ook nu nog de nodige rond rijden.

Compact maar compleet

De allereerste buscampers waren toen nog heel basic uitgevoerd en boden alleen het meest noodzakelijke. Dat is bij de nieuwe Amundsen 540 D wel even anders. Binnen de bescheiden lengte van 5,40 m vinden we een uitgekiende indeling met behalve de nodige zitgelegenheid, een vast 2-persoonsbed, bergruimte en een keukentje ook nog een natte cel.

Westfalia Amundsen 540D buscamper

Alles wat je nodig hebt op 5,40 m lengte

Het was voor de ontwerpers een flinke uitdaging om dat allemaal binnen die compacte afmetingen te kunnen herbergen maar dat is ze prima gelukt.

De korte wielbasis van de Fiat Ducato maakt de auto bijzonder wendbaar waardoor hij ook prima als allround vrijetijdsauto kan worden ingezet. Of het nu een dagelijks ritje naar de zaak betreft, een weekendje naar de bergen of een vakantie naar Scandinavië, met de Amundsen 54D kan dat allemaal prima.

Door de inzet van de Truma Combi Diesel verwarming met compressor koelkast is de camper volledig autarkisch. De koelkast bevindt zich aan de voorkant van de keuken zodat deze zowel van de binnen- als de buitenzijde van de camper goed te bereiken is. De grote bergruimte achterin is ook geschikt voor grote voorwerpen zoals mountainbikes en is bereikbaar via de grote achterdeur. De natte cel van de Amundsen 540 beschikt naast een cassettetoilet ook over een wastafel en douche, iets wat in deze bescheiden lengte toch opmerkelijk is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel