Westfalia Big Nugget XL

kampeerzaken.nlWestfalia presenteert op de komende Caravan Salon niet alleen de reeds eerder besproken en bekroonde Westvan, maar ook de nieuwe Big Nugget XL.
Hoewel beide modellen tot de compactere klasse behoren zijn ze wat groter dan we van Westfalia gewend zijn, de Westvan is een half-integraal camper, de Big Nugget XL is een grotere buscamper. Westfalia zet hiermee duidelijk in op modellen die een maatje groter zijn dan de kleinere buscampers die de fabriek over het algemeen maakt.
 
In navolging van de succesvolle Nugget en Big Nugget is er nu dus de Big Nugget XL. Deze heeft een verhoogd dak wat uiteraard positieve gevolgen voor de ruimte en stahoogte heeft.
Ondanks de compacte afmetingen (lengte: ca. 5,60 m, breedte: ca. 1,90 m, hoogte: ca. 2,80 m) is de Big Nugget XL, die op een Ford Transit basis is gebouwd, behoorlijk ruim. Onderweg kunnen vijf personen comfortabel en veilig (3-punts gordels) zitten, de brede bank kan ‘s avonds eenvoudig worden omgebouwd naar een tweepersoons bed.
Optioneel kan er ook een extra tweepersoons bed onder het verhoogde dak worden geplaatst zonder dat dit onnodig veel leefruimte in beslag neemt.
Enkele details:
Basis: Ford Transit FT 350 L
Motor: 2,2 l TDCI, 81 kW tot 103 kW
Lengte x breedte x hoogte: 5,68 m x 1,97 m x 2,85 m
Wielbasis: 3,75 m
Rijklaar gewicht: ca. 2850 kg
Maximaal gewicht: 3500 kg
Interieur:
Badkamer met douche en cassettetoilet
Keuken met 2-pits kookplaat, gootsteen en 40 l compressor koelbox.
Zitplaatsen: 5
Slaapplaatsen: 2 (optioneel: 4)
Verwarming: Eberspächer heteluchtverwarming op diesel
Warm water: Truma boiler
De Ford Transit basis van de Big Nugget XL heeft standaard ABS, bestuurders airbag, stuurbekrachtiging, startblokkering.
Meer info: www.westfalia-van.de

Like dit artikel
Tweet dit artikel