Nieuwe buscampers bij Westfalia

Westfalia Kepler

Twee nieuwe buscampers met hefdak bij Westfalia

RHEDA-WIEDENBRÜCK – Westfalia zal op de Caravan Salon in Düsseldorf niet alleen de nieuwe Amundsen 600 E als première laten zien. Er worden namelijk nog 2 nagelnieuwe modellen getoond.

Het betreft hier de buscampers Jules Verne en Kepler die op basis van de nieuwe Mercedes Vito en (hoe kan het ook anders) Volkswagen T6 worden gebouwd.

Beide modellen tonen volgens Westfalia aan dat het bedrijf in staat is om vrijetijdsvoertuigen te bouwen die geschikt zijn voor dagelijks vervoer maar ook al het voor een buscamper benodigde comfort bieden.

De voertuigen zijn zodoende net zo geschikt voor een lange camperreis als voor een dagje strand. Dankzij de compacte afmetingen passen ze op iedere parkeerplaats en bieden daarbij ook nog een toilet/douche/wasruimte, een keukenblok en een ruimte slaapplaats.

Met de komst van de Jules Verne en Kepler zijn er nu 3 voertuigen met een maximale hoogte van 2 meter in het programma. Westfalia introduceerde immers eerder al de behoorlijk succesvolle Club Joker City. Al deze voertuigen hebben een zitgroep die je om kunt bouwen tot comfortabel tweepersoons bed. Naast het bed bevindt zich de praktisch ingerichte keuken. Achterin zien we een vast gemonteerd toilet en een was/douchegelegenheid met warmwatervoorziening middels een boiler.

Het moderne “automotive” design van het interieur met warme, contrastrijke en donkere houttinten gecombineerd met hoogglans witte vlakken zal velen aanspreken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel