Westfalia introduceert nieuwe Club Joker met hefdak

westfalia-club-joker-hefdak

Binnenkort opnieuw in productie: de Club Joker met hefdak

RHEDA-WIEDENBRUCK – Westfalia bouwde in 1951 al Volkswagen busjes om tot de Camperbus, wat weer de voorloper van de bekende VW California is. In de daaropvolgende jaren heeft dit Duitse merk een groot aantal bekende modellen buscampers gebouwd, zoals de James Cook, Sven Hedin, Club Joker, California, Marco Polo, de Columbus, de Nugget en sinds kort ook de Amundsen. Wat dat betreft is Westfalia één van de grootste pioniers op het gebied van buscampers.

Volkswagen en Westfalia hebben hun samenwerking inmiddels verbroken en Volkswagen bouwt de California nu zelf. Maar in 2015 komt Westfalia opnieuw met een Volkswagen camper met hefdak, de Westfalia Club Joker hefdak.

Deze nieuwe buscamper is niet alleen uniek door het hoge niveau van de gebruikte materialen en afwerking, de Club Joker beschikt ook over een vast toilet en heeft de mogelijkheid heeft tot een warmwatervoorziening.

Verder gaat het hefdak aan de achterkant open waardoor er een brede instapmogelijkheid voor het bovenbed is. De Club Joker heeft ook beneden een bed, wat de wagen geschikt maakt voor vier personen. Door de compacte afmetingen en het lage brandstofverbruik is de Club Joker ook prima geschikt voor het woon-werkverkeer en als luxe reis- en kampeerauto. De nieuwe Club Joker zal vanaf maart 2015 leverbaar zijn in Nederland.

Like dit artikel
Tweet dit artikel