Westfalia Club Joker voortaan met vast toilet

Westfalia Club Joker  2020

Westfalia Club Joker voortaan met vast toilet

De Club Joker, die sinds 2012 opnieuw in het programma van Westfalia is opgenomen, wordt voortaan gebouwd op basis van de Volkswagen T6.1.

De indeling van de Westfalia Club Joker is niet veranderd, ook behoudt hij het hoge, vaste dak. Maar Westfalia heeft de Club Joker model 2020 wel een vast toilet gegeven. Dat zie je niet zo vaak bij buscampers, en zeker niet van dit formaat.

Volkswagen T6.1

Westfalia Club Joker  2020De verschillen van de nieuwe Westfalia Club Joker vergeleken met de vorige modellen zie je vooral aan de buitenkant. Daar zien we het moderne, dynamische uiterlijk van de vernieuwde VW Transporter. De meest opvallende kenmerken zijn hier de nieuwe grill en koplampen. De bestuurder van de T6.1 kan beschikken over nieuwe hulpsystemen zoals een zijwindassistent. De nieuwe VW T6.1 biedt verder een nieuw ontworpen cockpit met een nieuw infotainmentsysteem en een modern instrumentenpaneel.

Was/toiletruimte achterin

De Westfalia Club Joker is met een lengte van 5,30 meter behoorlijk compact. Hij is zelfs nog iets korter dan de kortste maat waarin je bijvoorbeeld de Fiat Ducato kunt krijgen. Dan is het al knap dat het Westfalia Mobil gelukt is om links achterin de camper een was/toiletruimte te creëren. Je kunt in deze ruimte zelfs douchen en een vast toilet is op deze lengte zelfs een unicum. Maar het heeft uiteraard ook zijn beperkingen. Wie de douche wil gebruiken, moet de doucheruimte middels een vouwwand scheiden van de rest van de camper.

Daardoor is de keuken amper bereikbaar. Dat keukenblok bevindt zich niet op de meest voor de hand liggende plek, namelijk rechts achterin. Het is voorzien van een tweepits kookplaat en een koelkast met een inhoud van 50 liter. Verder beschikt de camper over een watertank van 70 liter en een boiler van tien liter.

Stahoogte niet overal even riant

De keuken en douche staan op een verhoogde vloer. Die is aan de ene kant handig omdat je daaronder je stoelen en tafel op kunt bergen. Maar je moet als je naar achteren loopt wel een opstapje op en het beperkt de stahoogte ook behoorlijk. Voorin is de stahoogte 2,12 meter, achterin 1,87 meter. De stahoogte in de douche is met 1,84 meter nog minder. Wie daar niet genoeg aan heeft, zal de buitendouche moeten gebruiken.

Slaapruimte voor drie personen

Er is een tweepersoonsbed beschikbaar onder het verhoogde dak. Dit bed is 219 x 127 centimeter groot. Daarnaast kan de zitgroep worden omgebouwd tot een extra slaapplaats van 178 x 83-100 centimeter.

De standaarduitvoering van de Westfalia Club Joker is voorzien van een 150 pk tweeliter turbodiesel, 150 pk en handgeschakelde versnelling. Optioneel kun je hem ook krijgen met vierwielaandrijving met een zeventrapsautomaat en een motorvermogen van bijna 200 pk. Wie de hoogte van 2,80 m te gortig vindt, kan uitwijken naar de Westfalia de Club Joker City met hefdak. De hoogte van het voertuig blijft dan onder de twee meter maar dan heb je wel een andere indeling, zónder badkamer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel