Failliet Westfalia zet in op doorstart

kampeerzaken.nlDe fabrikant van de bekende Westfalia campers, „CVC Camping Van Conversion GmbH“ oftewel CVC, is na het faillissement van vorige week woensdag druk bezig met de voorbereidingen om in een afgeslankte vorm verder te gaan.

 

Het bedrijf wil het faillissement benutten om een nieuwe koers in te kunnen zetten, waarvoor inmiddels een aantal belangrijke stappen zijn gezet. Na de aanvraag van het faillissement hebben zowel Mercedes, Opel, Ford als Fiat gemeld dat zij de herstructurering van het bedrijf zullen steunen.

 

CVC produceert voor deze OEM-partners immers verschillende modellen zoals de Viano Marco Polo, Ford Transit Nugget en de Opel Vivaro Life. De autofabrikanten hebben verzekerd dat zij zowel de benodigde basisvoertuigen zullen leveren alsmede de door CVC geproduceerde campers zullen afnemen.


 

„Uit de steun van de OEM-partners blijkt duidelijk het vertrouwen dat de fabrikanten hebben in de toekomst van het bedrijf en van het merk Westfalia“, meldde de voorlopige curator Rainer Eckert. „Een belangrijke factor is dat de samenwerkingsverbanden voor de ontwikkeling van nieuwe modellen, zoals die bijvoorbeeld met Fiat zijn afgesproken, conform planning worden voortgezet.“

 

Zo zal over enkele maanden een nieuw Westfalia model op basis van de Fiat Ducato op de markt worden gebracht. De ontwikkeling van het prototype gaat momenteel ook gewoon op volle snelheid door. Behalve de OEM-partners hebben ook de hoofdleveranciers hun steun toegezegd. „De produktie wordt op normale snelheid voortgezet“, bevestigde Eckert. Ook de verkoopaantallen hebben zich na de daling van begin 2009 weer gestabiliseerd. Het faillissementsbudget (een Duitse regeling, waar ook Knaus-Tabbert gebruik van maakte0 staat garant voor de salarissen voor de komende 3 maanden van de circa 170 medewerkers.

 

Met de aanzet tot een doorstart is ook de zoektocht naar een gewchikte investeerder begonnen. „We zullen op korte termijn een aantal potentiële geïnteresseerden benaderen“, verklaarde Eckert. Men streeft naar een deal met voldoende draagvlak voor de toekomst van Westfalia.

Like dit artikel
Tweet dit artikel