Westfalia Kepler Five: compacte buscamper met bijzondere indeling

Westfalia Kepler Five buscamper

Westfalia Kepler Five: compacte buscamper met bijzondere indeling

Hoewel Westfalia vooral bekend is uit de tijd dat het de bekende Volkswagen Westfalia buscampers bouwde, wil dat nog niet zeggen dat het bedrijf niet blijft innoveren.

Integendeel zelfs. Op de Caravan Salon toonde het bedrijf een aantal nieuwe, veelzijdige, indelingen. Ook stond daar de geheel nieuwe Kepler Five. Dit Frans-Duits ontwerp is een heel compacte buscamper met een lengte van amper 5 meter.

Hoewel Westfalia een Duits merk is, is het ontwerp van de Kepler Five sterk beïnvloed door de Franse markt. Daar is ook de Rapido Group, het moederbedrijf van Westfalia gevestigd, evenals een van de fabrieken van Westfalia.

Afwijkende indeling

De indeling van het nieuwste lid van Westfalia’s Kepler familie is geheel afwijkend van de Kepler One en Kepler Six. Doordeweeks is de Kepler Five een vijfpersoons personenbusje, en in het weekend een vierpersoons buscamper. De Westfalia Kepler Five biedt een volledig uitgeruste indeling met twee tweepersoons bedden en een volledig uitgeruste keuken. Plaats voor een was/toiletruimte is er in zo’n compacte camper uiteraard niet. Er is wel plek voor een los chemisch toilet en douchen kan met een buitendouche. De buitendouche is aangesloten op een 64 liter watertank en wordt gevoed door een elektrische pomp. Maar er is geen warm water, tenzij de koper de optionele 10 liter boiler bestelt.

Keuken achterin

In tegenstelling tot deze modellen die de keuken aan de zijkant hebben, is de keuken bij de Kepler Five achterin geplaatst. Het compacte keukenblok van de Five staat aan de passagierszijde van de laadruimte en heeft een tweepits gasfornuis en een ronde spoelbak. Er is geen extra aanrechtblad, dus het werken is beperkt tot het opklapbare aanrechtblad en het fornuis en de deksels van de spoelbak. De opbergruimte van de keuken bestaat uit een aantal lades onder het aanrecht. De 51 liter grote compressorkoelkast staat aan de linkerzijde op een halfhoge kast.

Zitgroep

Doordat de keuken achterin is geplaatst, is het midden van de camper beschikbaar voor de zitgroep. En die is uitgesproken ruim voor een buscamper van dit formaat. De driezits achterbank van de Kepler Five is om te bouwen tot een bed van 190 x 110 cm. Het bed in het hefdak meet 190 x 120 cm.

Uitrusting

De standaarduitrusting van de Kepler 5 bevat onder meer een Webasto dieselkachel, een afneembare eettafel, draaibare voorstoelen, een 100-Ah accu, LED-verlichting en een 36 liter vuilwatertank. Onder de opties bevindt zich onder anderen een 180 W zonnepaneel, bustent aan de achter en horren voor de deuren.

Volkswagen T6.1

De Kepler Five wordt gebouwd op de nieuwste versie van de Volkswagen Transporter, de T6.1. Deze heeft standaard een 2.0-liter TDI-motor van 89 pk en een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Hij is optioneel ook verkrijgbaar met motoren tot 195 pk alsmede een zeventraps DSG-transmissie, 4Motion vierwielaandrijving en een vergrendelbaar differentieel.

Like dit artikel
Tweet dit artikel