Westfalia Mobile betrekt tweede vestiging

Westfalia buscampers

Westfalia buscampers op de CMT 2017

RHEDA-WIEDENBRÜCK – Ook Westfalia Mobil loopt dankzij de enorme groei van de campermarkt tegen de grenzen van de productiecapaciteit op.

Het bedrijf maakt als OEM-partner ook buscampers voor Ford en Mercedes. Nu beide merken het komende jaar aanzienlijk meer buscampers verwachten te verkopen, is er niet meer voldoende capaciteit beschikbaar voor de productie van de buscampers van Westfalia zelf.

Westfalia Mobil, dat is gevestigd in het Duitse Rheda-Wiedenbrück, ziet zich daarom gedwongen om uit te kijken naar extra ruimte om de productie uit te breiden. Dit lukt niet op de huidige locatie en ook niet in de directe omgeving, zodat er uit is geweken naar een voormalig pand van Wacker-Neuson, een grote producent van landbouwwerktuigen.

De nieuwe productiehal ligt in Gotha, ongeveer 300 kilometer verwijderd van Rheda-Wiedenbrück. Waarschijnlijk kan de nieuwe hal in maart al zover gereed zijn dat daar, met behulp van nieuw aangenomen personeel, de eerste Westfalia buscampers kunnen worden gebouwd. Er zullen daar volgens Götz Rutenkolk van Westfalia Mobile uitsluitend campers van het merk Westfalia worden gebouwd. De huidige vestiging van Westfalia Mobile zal gelijktijdig ingrijpend worden gerenoveerd, en ook daar zal het aantal arbeidsplaatsen worden uitgebreid.

Like dit artikel
Tweet dit artikel