Westfalia neemt James Cook weer in programma op

Westfalia James Cook 2020

Westfalia neemt James Cook weer in programma op

De James Cook behoort tot de meest legendarische campermodellen die Westfalia ooit heeft gebouwd. De Duitse camperbouwer neemt dit seizoen weer een camper met deze beroemde naam in het programma op.

De nieuwe Westfalia James Cook werd afgelopen week tijdens de jaarlijkse pers- en dealerconferenties in Gotha gepresenteerd. Hij wordt gebouwd op de Mercedes Sprinter.

Drie carrosserievarianten

De vierde generatie van de James Cook zal voor het eerst in drie carrosserievarianten leverbaar zijn. Ten eerste is een versie met een standaard verhoogd dak. Deze heeft vier zitplaatsen en twee slaapplaatsen. Daarnaast komt er ook een versie met een hefdak in het verhoogde dak. Deze beschikt over vier zit- en slaapplaatsen. Datzelfde geldt ook voor de geheel nieuwe variant met een verhoogd polyester dak.  Tijdens de pers- en dealerconferentie in Gotha werd alleen de versie met hefdak getoond. Op de Caravan Salon in Düsseldorf zal het verhoogde polyester dak voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd.

Slide-out

Westfalia James Cook 2020Al deze varianten hebben een nieuw, door Westfalia zelf ontwikkeld slide-out systeem. In minder dan 40 seconden kun je aan de achterkant een module naar buiten schuiven. Daardoor ontstaat een slaapplaats van 2,07 meter lang en meer dan 1,40 meter breed. Hierdoor blijft de James Cook compact, alle carrosserievarianten zijn korter dan zes meter.

Centraal bedieningselement

Ook het nieuwe centrale bedieningselement is door Westfalia in samenwerking met Mercedes Benz ontwikkeld. Alle functies van de camper kunnen worden bediend via het touchscreen in de cockpit, het bedieningspaneel in de woonruimte of zelfs via de afstandsbediening via de smartphone.

Like dit artikel
Tweet dit artikel