Wijn proeven aan zee

kampeerzaken.nlDe Vereniging van Vrienden van Stortemelk en Vlieland, kortweg de VvSv, staat al jaren voor de belangen van de kampeerders van de unieke camping in de duinen van Vlieland, Kampeerterrein Stortemelk. De Vereniging koestert het natuurlijk kamperen, zij is bijvoorbeeld voorstander van minimale maar deugdelijke voorzieningen op het kampeerterrein en het paardenvervoer op het eiland.
 
Sinds twee jaar heeft de vereniging een speciale afdeling voor cultuur en bijzondere evenementen op Vlieland. Vorig jaar kon men derhalve genieten van het openluchtspektakel “Wanda”, waarbij het ‘Bolderkoor’ en verschillende muzikale en creatieve eilanders de schouders onder de uitvoering van deze oude sage hebben gezet.
Dit jaar begint de VvSV al vroeg in het seizoen. In samenwerking met Stortemelk en Books&Wine uit Leeuwarden, organiseert de vereniging speciaal voor de vaste kampeerders een unieke wijnproeverij in de Bolder. Er is gekozen voor de meivakantie omdat dan de meeste vaste kampeerders komen en in weer en wind de tent of het tenthuisje opzetten. Uiteraard zijn eilanders en andere toeristen evenzeer welkom.
Op 9 mei vanaf 20.00 uur klinkt het startsein voor ‘ Wijn aan Zee”. Leon de Rooij van Books&Wine uit Leeuwarden presenteert op een originele manier een rondreis langs een boeiend wijnlandschap. Naast aandacht voor heerlijke vakantiewijnen, komen ook handige tips over het op temperatuur houden en bewaren van wijnen tijdens kampeeravonturen aan de orde. Tussen het proeven van de wijnen door worden hapjes geserveerd en klinkt er een bijpassend muziekje op de achtergrond.
De kosten bedragen 20 euro pp. Aanmeldingen kunnen via de receptie van Stortemelk (telefonisch 0562451225 of per mail info@stortemelk.nl ovv Wijn aan Zee). De wijnproeverij wordt in juli en augustus herhaald.
(tekst: Books and Wine Leeuwarden; camping Stortemelk Vlieland)

Like dit artikel
Tweet dit artikel