Wijzigingen toltarieven in diverse landen

tolgeld snelweg

Nieuwe tarieven tolgeld in diverse landen

ZOETERMEER – In Nederland is het nog steeds niet zo ver, maar in diverse Europese landen moet je een tolvignet hebben om op de snelwegen en soms ook autowegen te mogen rijden.

De landen proberen op die manier wat onderhoudskosten vergoed te krijgen van het vakantieverkeer dat van die wegen gebruik maakt.

Dit najaar zullen de tarieven in een aantal landen veranderen:

 • Zwitserland
  Een vignet voor een jaar wordt iets goedkoper. Sinds 1 oktober betaal je hier geen 40 euro maar 38,50 euro voor een vignet.
 • Tsjechië
  De prijs voor een jaarvignet gaat hier iets omhoog, van 56,50 naar 57 euro. Een vignet voor een maand wordt ook 50 cent duurder en gaat naar 17 euro.
 • Oostenrijk
  Vanaf 1 december gaat een vignet voor 2 maanden  25,70 euro kosten (was 25,30 euro).. Een vignet voor tien dagen wordt 10 cent duurder en gaat voor 8,80 euro over de toonbank. Wie een vignet voor een jaar wil, gaat voor een personenauto of camper tot 3500 kg voortaan 85,70 euro per jaar betalen.
 • Slovenië
  Een “2A” vignet voor een maand kost hier voortaan 30 euro, en een jaarvignet gaat 110 euro kosten.

Behalve het landelijke tolgeld dient men er rekening mee te houden dat er in sommige situaties nog extra tolgeld moet worden betaald voor bijvoorbeeld een tunnel, brug of pasovergang.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel