Wingamm presenteert nieuwe vierpersoons Oasi-variant

vierpersoons Wingamm 610 M camper

Wingamm presenteert nieuwe vierpersoons Oasi-variant

De Caravan Salon 2023 in Düsseldorf was het toneel voor de onthulling van een nieuwe compacte halfintegraal camper van Wingamm. Deze Italiaanse camperbouwer onthulde vorig jaar een verbeterde Oasi 540 en besloot dat het nu tijd is voor een soortgelijk, maar iets groter model.

Die Oasi 540 is een klein ruimtewondertje, maar was vooral bedoeld voor twee personen. Wie iets meer ruimte wenst, alsmede een vast bed en een grotere zitgroep zou met de nieuwe Wingamm Oasi 610 M aardig uit de voeten kunnen.

Slimme indeling

De Oasi 610 M is niet zomaar een nieuwe camper; hij combineert een slimme indeling met uitgekiende functionaliteit en comfort. Ondanks een lengte van iets meer dan zes meter biedt deze camper slaap-, zit- én bergruimte voor vier personen. Dat kan omdat in de Oasi 610 M elke vierkante centimeter zorgvuldig gepland is.

De camper beschikt over een Frans bed aan de achterzijde en een hefbed boven de zitgroep. Daardoor is er voldoende slaapruimte voor alle inzittenden. De keuken is compact maar functioneel, met een koelkast, een kookplaat en een spoelbak. De badkamer is verrassend ruim voor een camper van dit formaat en bevat een douche, een toilet en een wastafel.

Wat betreft de bergruimte, vaak een zwak punt bij kleinere campers, stelt de Oasi 610 M zeker niet teleur. Er zijn diverse opbergvakken en een ruime garage aan de achterzijde voor grotere items. Slim is ook de speciale, via de achterzijde toegankelijke bergruimte voor een tafel en stoelen.

Het voertuig is verder uitgerust met energiezuinige LED-verlichting en optionele zonnepanelen, wat zijn voordelen heeft als men zelfvoorzienend wil overnachten. Dat maakt de camper uiteraard ook een milieuvriendelijkere keuze voor de bewuste reiziger.

Fiat Ducato

In een tijd waar veel camperbouwers uitwijken naar basisvoertuigen van onder anderen Ford en Mercedes-Benz, is de Winngam Oasi 610 M nog steeds gebaseerd op de Fiat Ducato, een bekende keuze in de camperwereld. Onder de motorkap vinden we een krachtige motor die voldoet aan de nieuwste emissienormen. Het basisvoertuig is uitgerust met moderne technologieën zoals een geavanceerd navigatiesysteem en diverse veiligheidsfeatures, waaronder adaptieve cruise control, ook extra opties zoals een bandenspanningscontrolesysteem, een geavanceerd alarmsysteem en achteruitrijcamera.

Onthulling op de Caravan Salon 2023

De keuze van Wingamm om de Oasi 610 M te onthullen op de Caravan Salon 2023 in Düsseldorf was strategisch. De beurs is een van de grootste in zijn soort en trekt jaarlijks duizenden bezoekers, waardoor het de ideale plek was om dit nieuwe model aan de wereld te presenteren. Wie de beurs niet bezocht heeft zal een van de Wingamm-dealers moeten bezoeken om de Oasi 610 M te bewonderen. Die zijn er in het Belgische Geel (ongeveer 50 km onder Tilburg) en het Duitse Mühlreim a/d Ruhr (vlakbij Duisburg).

Hogere prijssegment

De Oasi 610 M is een welkome aanvulling op het kleine, maar toch ook indrukwekkende assortiment van Wingamm. Met zijn doordachte ontwerp, geavanceerde technologie en aandacht voor detail, zet dit nieuwe model de toon voor wat we in de toekomst kunnen verwachten van deze innovatieve camperfabrikant. Het is een camper die niet alleen de harten van camperliefhebbers sneller zal laten kloppen, maar ook die van mensen die waarde hechten aan kwaliteit, comfort en duurzaamheid.

Gezien het gebodene is het niet zo vreemd dat de Wingamm Oasi 610 M in het hogere prijssegment zit. Gezien de geboden kwaliteit – de Oasi heeft een dure, duurzame naadloze monocoque opbouw – en mogelijkheden is dat wel te rechtvaardigen. Desgewenst kan de Oasi 610 M worden geleverd met een reeks optionele extra’s, van zonnepanelen tot een buitenkeuken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel