Winnebago Solis buscamper

Winnebago Solis buscamper

Winnebago Solis buscamper

Drie jaar geleden lanceerde Winnebago de Revel, een op de Mercedes Sprinter gebaseerde buscamper met vierwielaandrijving. Later kwam daar ook de Boldt bij, en nu introduceert het Amerikaanse merk ook de Solis

Dit moet de meest betaalbare buscamper zijn van Winnebago, maar is nog steeds behoorlijk kostbaar. De Solius moet de vierwielaandrijving van de Revel missen en heeft geen verhoogd dak maar een hefdak.

Door de extra slaapruimte in dit hefdak is dit ook de enige buscamper van Winnebago met vier slaapplaatsen. In de VS zegt men dan meteen dat Winnebago hiermee in de voetsporen van een succesnummer zoals de Volkswagen Westfalia wil treden. Dat lijkt dit ons gezien de prijs – vanaf 100.667 dollar – niet bepaald het geval. Voor dat geld zou je wat bijzonders mogen verwachten. Of dat hier ook zo is, mogen de kopers bepalen.

All-Weather Van

De Solis is een wat ze in Amerika een “All-Weather Van” noemen. Hij is dus goed geïsoleerd zodat je er ook in de koude jaargetijden mee op pad kunt. Iets wat daar kennelijk vrij bijzonder is maar in Europa min of meer standaard is. Ondanks het prijskaartje heeft Winnebago het merkwaardig genoeg nog steeds over “betaalbaar” en dat het interieur daarom vrij basis is uitgevoerd.

Verwarmde badkamer

Dat basic zou natuurlijk naar Amerikaanse begrippen kunnen zijn.  Want de camper heeft bijvoorbeeld ook een badkamer, en die is verwarmd. Uiteraard is de technische installatie ook zo aangelegd, dat die niet kan bevriezen zodat het met deze camper inderdaad geen probleem moet zij om ermee op wintersport te gaan. Alleen dan zou de vierwielaandrijving, die dit model dus niet heeft, weer erg welkom zijn.

Buitendouche

Wie in een warmer klimaat kampeert, kan ook buiten douchen. Daarvoor heeft de Solis aan de achterzijde een speciale voorziening waar je een roede kunt bevestigen om er een douchegordijn op te hangen. Dat is natuurlijk ook handig om vuile spullen zoals mountainbikes of schoenen af te spoelen.

Indeling

Qua indeling is de Solis redelijk standaard, met voorin draaibare voorstoelen, een tafeltje en bankje. Daarnaast en -achter bevindt zich de keuken met koelkast, tweepits fornuis, grote roestvrijstalen spoelbak en een warmwatersysteem. Helemaal achterin is een tweepersoons, opklapbaar bed. Bij dat bed bevindt zich ook een uitklapbaar tafeltje.

Zonnepaneel

Bijzonder is wel het 220W zonnepaneel, iets wat de Europese camperfabrikanten doorgaans niet standaard leveren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel