Wintercamping in het Erwin Hymer Museum

Erwin Hymer Museum

Speciale expositie over winterkamperen in het Erwin Hymer Museum

BAD WALDSEE – Het winterkamperen heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een ware trend. Vooral onder camperaars, steeds meer campers staan hartje winter op een met sneeuw bedekte camping of camperplaats.

Het is dan ook geen wonder, dat zaken als isolatie en standverwarming steeds meer aandacht kregen in campers. Dat zijn zaken die het camperen in de winter immers een heel stuk aangenamer maken. Veel campers zijn tegenwoordig af fabriek geschikt om er ook in winterse omstandigheden mee op pad te gaan.

Om de start van het winterseizoen 2015/2016 te vieren, organiseert het Erwin Hymer Museum in het Duitse Bad Waldsee de speciale tentoonstelling „Winterfest“. Geïnteresseerden kunnen van 1 november tot 6 februari van alles bekijken dat met het thema winterkamperen te maken heeft. Het museum laat zien hoe de voertuigen winterbestendig worden gemaakt, welke technieken en materialen daarbij worden gebruikt en wat er nog meer bij het kamperen en camperen in de winter komt kijken.

Om de naam „Winterfest“ eer aan te doen, begint de expositie op 1 november met een recreatieve indoor biathlon. Op de Adventzondagen (29 november en 6, 13 en 20 december) kan er worden geknutseld, er worden dan kerstversieringen gemaakt.

Meer informatie kun je vinden op de website: erwin-hymer-museum.de.

Like dit artikel
Tweet dit artikel