Winterkamperen voor een onvergetelijke kampeerbelevenis

winterkamperen © Bas van der Weerd

Winter op een Natuurkampeerterrein

ZOETERMEER – We zullen de discussie over wat nu échte kampeerders zijn vermijden, maar het verdient natuurlijk het nodige respect respect als je met de tent ook in de winter gaat kamperen. Er wordt toch wat meer van je gevraagd. Zowel qua uitrusting, vindingreikheid als doorzettingsvermogen. Hier komt dus de echte kampeerder in ons naar boven.

Er zijn steeds meer mensen die ook in de winter gaan kamperen. En niet alleen met de lekker verwarmde caravan of camper, maar ook met de tent. Hun algemene mening zou zo kunnen luiden: “als je je goed voorbereidt, is het prima te doen en een onvergetelijke ervaring”. En dat laatste, daar gaat het natuurlijk om. Ook wij zijn voornemens om onze caravan deze winter lekker in de stalling te laten staan en gewoon weer eens lekker met een tentje te gaan kamperen.

Winterkamperen kan tijdens de wintersport, maar dat hoeft natuurlijk niet. Dichter bij huis is het immers ook heel mooi. Je kunt gewoon gaan winterkamperen op een normale camping, mits je er rekening mee houdt dat veel campings in deze periode de slagboom tot de winter zullen sluiten. Leuker is het als je een camping opzoekt waar je nog wat minder luxe en comfort tot je beschikking hebt, en nog dichter bij de natuur bent. Bijvoorbeeld op een Natuurkampeerterrein, of op een terrein van de NTKC (Nederlandse Toeristen Kampeer Club). Vooral in de rustige winterperiode beleef je het kamperen op zo’n stil en afgelegen terrein nóg intenser.

Houd er wel rekening mee dat niet alle Natuurkampeerterreinen geopend zijn in de winter. Dat zijn er deze winter zo’n 23. Samen met de 20 terreinen van de NTKC (die alle doorlopend zijn geopend) is er dan meer dan genoeg keus om een mooi kampeerplekje uit te kunnen zoeken waar je een onvergetelijk kampeeravontuur kunt beleven.

Om toegang te krijgen tot een Natuurkampeerterrein of de terreinen van de NTKC moet je wel lid zijn. Voor de kosten hoef je het gelukkig niet te laten. Bovendie heeft de Stichting Natuurkampeerterreinen momenteel een voordelige najaarsactie.

Meer informatie:

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel