Winterkamperen op Natuurkampeerterreinen

Winterkamperen met tent in bos

Winterkamperen op Natuurkampeerterreinen

Het blijft een bijzondere ervaring, kamperen in de winter. Het is dan niet alleen extra rustig, maar alles klinkt en ruikt ook anders.

Bovendien heb je veel meer het gevoel dat je op jezelf bent aangewezen. Dat de ervaring nog mooier maakt. Winterkamperen hoeft niet per se in het buitenland, maar kan ook prima in Nederland. Dat kan op een luxe camping die ook in de winter is geopend, maar ook op een van de Natuurkampeerterreinen.

Daar is het soms zelfs zo rustig dat je het hele terrein of veldje voor jezelf hebt. Bovendien is op de meeste Natuurkampeerterreinen ook een vuurpot, vuurkorf of kampvuurtje toegestaan. En wat is er nou mooier dan na een heerlijke wandeling door de natuur te genieten van een warme kop chocomel bij een kampvuur? Kamperen in de winter is natuurlijk even anders, vooral als je met de tent kampeert. Het stelt dan ook hogere eisen aan jouw kampeeruitrusting maar met de moderne kampeerspullen van tegenwoordig moet dat eigenlijk geen probleem zijn. De slaapzakken zijn warmer dan ooit, er zijn ook meer dan genoeg slaapmatjes die voldoende isoleren en gasbranders zijn ook leverbaar met een gasmengsel voor lagere temperaturen. Qua kleding is het ook allemaal prima te doen, je komt al een heel eind verder als je gewoon een paar laagjes extra aantrekt.

Winterkamperen op Natuurkampeerterreinen wordt de laatste jaren dan ook niet voor niets steeds populairder, zoals ook uit deze reportage van RTV Drenthe blijkt. Natuurkampeerterreinen biedt daarom ook komend winterseizoen alle mogelijkheden om in de winter te gaan kamperen. In de winter van 2018/2019 zijn namelijk maar liefst 23 Natuurkampeerterreinen en 6 GroepsNatuurkampeerterreinen geopend. Op bijna al deze terreinen mag je een vuurtje stoken. Dat mag niet altijd bij de tent, soms mag dat alleen in een speciaal daarvoor bestemde kampvuurplek. Maar ook dan is en blijft winterkamperen een bijzondere ervaring.

Like dit artikel
Tweet dit artikel