Winterseizoen feestelijk van start op Natuurkampeerterreinen

WinterkamperenNIEUWEGEIN – Zaterdag 9 november wordt het winterseizoen feestelijk geopend op 14 campings die aangesloten zijn bij de stichting Natuurkampeerterreinen.

Kampeerliefhebbers die niet bang zijn voor een graadje vorst of een vlokje sneeuw worden warm onthaald met een glas glühwein of warme chocolademelk bij het kampvuur. Mensen die van rust én natuur houden worden uitgenodigd langs te komen ‘tot ze blauw zien’.

Bij kamperen denken de meeste mensen aan lekker weer. Na het zomerseizoen gaat de tent richting zolder en de caravan in de stalling. Terwijl ook het najaar en de winter zich juist goed lenen voor een kampeervakantie. Met een geschikte uitrusting is de kou zo bedwongen en geniet de kampeerder dubbel en dwars van de rust en de natuur. Op een Natuurkampeerterrein is de kans groot dat er zo maar een konijn of een ree voor je tent gaat zitten grazen. Bovendien kan er veel gewandeld en gefietst worden in de aangrenzende natuurgebieden.

Hele jaar open

WinterkampeerterreinTwintig Natuurkampeerterreinen in Nederland, waaronder vijf terreinen van Staatsbosbeheer, zijn het hele jaar geopend. De beheerders van deze terreinen nodigen kampeerders uit samen met hen het winterseizoen in te luiden bij het kampvuur. Op zaterdag 9 november kun je vanaf 16.00 uur aanschuiven bij het kampvuur. Als je in het blauw gekleed komt, dan is het mogelijk om voor een speciaal tarief te blijven overnachten (€ 5,00 per volwassene; kinderen gratis). Op de terreinen van Staatsbosbeheer geldt een ander gereduceerd tarief. Reserveren voor dit weekend is noodzakelijk.

Dit zijn de kampeerterreinen die meedoen:

Groningen:
Wildemansheerd in Schildwolde
Fleremaheerd in Sebaldeburen

Friesland:
De Bekhofschans in Boijl

Flevoland:
De Veenkuil in Bant

Gelderland:
Drie in Ermelo
Hessenoord in Halle
Olthuys in Vorden (reeds volgeboekt)
Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburger in Zelhem

Noord-Brabant:
De Biezen in Aarle-Rixtel
Landgoed De Barendonk in Beers
De Witrijt in Bergeijk
Het Leenderbos in Leende
Slapen tussen de Schapen in Mill
De Vlagberg in Sint Anthonis

Like dit artikel
Tweet dit artikel