Wintervaste, uit de kluiten gewassen Weinsberg Caraone 740 Edition Ice

Weinsberg Caraone 740 Edition Ice

Wintervaste, uit de kluiten gewassen Weinsberg Caraone 740 Edition Ice

ZOETERMEER – Ondanks het imposante formaat zal lang niet iedereen deze nieuwe Weinsberg caravan op de Caravan Salon in Düsseldorf hebben zien staan.

De hal waar de caravans en campers van Knaus, Tabbert en Weinsberg waren opgesteld lag namelijk niet zo heel erg in de looprichting. Bovendien werd daar de aandacht vooral getrokken door de nieuwe Knaus Deseo caravans, die centraal in de hal waren opgesteld.

Niettemin is deze nieuwe Weinsberg caravan best interessant. Zo vaak komt het immers niet voor dat een merk dat zich in een wat lager prijssegment bevindt, een caravan van dergelijke afmetingen introduceert. De Weinsberg Caraone 740 Edition Ice is totaal maar liefst 9,50 meter lang. Door de breedte van 2,50 meter biedt deze caravan niet alleen een aardige uitdaging om er mee te rijden, maar ook een zee van ruimte. Hij moet de Weinsberg Caraone serie uitbreiden met een caravan die niet alleen goed te gebruiken is op een vaste standplaats, maar ook dermate goed is geïsoleerd dat je er probleemloos mee op wintersport kunt gaan. Die isolatie is uiteraard ook prettig in de zomer, want die houdt ook het opwarmen van de caravan tegen.

Naast voldoende isolatie van bodem, dak en wanden zijn er ook aanvullende maatregelen genomen om te voorkomen dat de leidingen kunnen bevriezen en is de caravan voorzien van vloerverwarming. Ook is er opbergvak voor ski’s, en ook een extra groot schoenenvak waarin de skischoenen kunnen worden opgeborgen.

Weinsberg Caraone 740 Edition IceWie liever binnen zit, komt in de Weinsberg Caraone 740 Edition Ice niets te kort. Hij is namelijk leverbaar in de 740 UWF indeling, die voorzien van een comfortabele loungehoek waarin je je heerlijk kunt ontspannen. Om deze hoek extra gezellig te maken is deze uitgerust met een extra beeldscherm onder de flatscreen televisie. Dat extra scherm is zo in de kast ingebouwd, dat het aan een open haard doet denken. Omdat dat extra beeldscherm een knapperend haardvuurtje laat zien, kun je je echt in een gezellige huiskamer  wanen. In plaats van die loungehoek, is er ook de 740 UDF waar we in het midden van de caravan een stapelbed en een extra dinette vinden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel