Wollen XXL slaapzak van Grüezi Bag

Grüezi Bag Biopod Wolle Murmeltier Comfort XXL

Wollen XXL slaapzak van Grüezi Bag

De Duitse slaapzakkenproducent Grüezi Bag combineert in haar slaapzakken steeds vaker dons met wol. Dit wordt gedaan omdat dons minder goed isoleert als het vochtig is. Wol isoleert dan nog wel goed. Ook gebruikt Grüezi Bag heel vaak Synthdown, een synthetisch alternatief voor dons.

Grüezi Bag past dit concept al een tijdje met succes toe en heeft inmiddels een hele reeks slaapzakken met deze materialen ontwikkeld. Deze reeks wordt nu uitgebreid met een XXL-model, de Murmeltier.

Niet iedereen heeft immers een gemiddeld formaat. Er zijn ook mensen die een maatje langer en breder zijn en ook zij willen lekker in hun slaapzak kunnen liggen. De combinatie van wol en dons voelt heerlijk natuurlijk aan, net zoals we van een donzen slaapzak gewend zijn. De Biopod Wolle Murmeltier Comfort XXL is volgens Grüezi Bag het comfortwonder in de Biopod-Serie. Hij is afgeleid van de bekende Biopod Wolle Goas Comfort maar dan een flink stuk groter.

De hoogwaardige slaapzak is uitgevoerd als dekenmodel en is qua isolatie geschikt voor voorjaar, zomer en herfst.  De vulling is samengesteld uit ‘Almwolle’ voor een heerlijk natuurlijk gevoel en een onovertroffen slaapklimaat plus een extra laag Synthdown voor extra isolatie. De binnenste laag Almwol (85% scheerwol) heeft een vulgewicht van 60 gram/m², de laag Syntdown heeft een vulgewicht van 100 gram/m².

Ondanks het grote formaat kan de Murmeltier Comfort XXL behoorlijk klein worden opgerold. Dankzij de Easypacksack compressiezak kan de pakmaat worden verkleind tot Ø 22 x 27 cm. Dankzij het dekenmodel kun je hem niet alleen als slaapzak maar ook als dekbed gebruiken. Het vakje bij het hoofdeind is bedoeld om een kussentje in te schuiven, Eventueel kan dat ook een fleecejack of trui zijn, als alternatief hoofdkussen. Het buitenmateriaal van de slaapzak is vervaardigd van ademend, ritselvrij en waterafstotend 40D/290T polyamide, het binnenmateriaal uit zacht en ademend 50D/320T polyester. De slaapzak heeft een afmeting van 225 x 95 cm, het gewicht bedraagt 1675 gram (plus 100 gram voor het foudraal). De comforttemperatuur volgens EN 13537 bedraagt 8°C (Limit: 4°C, Extreem: -10°C). De adviesprijs van de Biopod Wolle Murmeltier Comfort XXL van Grüezi Bag bedraagt € 269,99,=.

Like dit artikel
Tweet dit artikel