Wooly koelbox is helemaal gemaakt van eco-vriendelijke materialen

Wooly koelbox is helemaal gemaakt van eco-vriendelijke materialen

Wooly koelbox is helemaal gemaakt van eco-vriendelijke materialen

Goedkoop is hij allesbehalve, maar de Wooly koelbox is dan ook helemaal vervaardigd van milieuvriendelijke materialen. Dit in tegenstelling tot de meeste koelboxen, die doorgaans vooral van plastic zijn gemaakt.

De Wooly koelbox is nog niet in productie maar dat zal waarschijnlijk niet al te lang gaan duren. De financiering van de ontwikkeling en productie gaat via crowdfunding. De ‘funding’ termijn loopt nu ten einde maar er is gelukkig een veelvoud van het benodigde bedrag ingezameld.

Goed nieuws dus voor de initiatiefnemers. De “Wool Street Wooly Eco-Friendly Cooler” wordt op Kickstarter aangekondigd als ’s werelds eerste met wol-geïsoleerde, recyclebare koelbox. Hij wordt tijdens de campagne tegen een korting van ongeveer 40% aangeboden. Hij zal uiteindelijk zo’n 200 euro gaan kosten. Dat is niet goedkoop, als je het vergelijkt met een eenvoudige koelbox van een kampeerwarenhuis of huishoudwinkel.

Isolatie van natuurlijke schapenwol

Maar er is een groot verschil. Dat zit niet alleen in het gebruik van eco-vriendelijke materialen. De Wooly heeft ook een uitzonderlijk goede isolatie. Volgend de initiatiefnemers kan hij de producten tot wel drie dagen koel houden. Nog meer details: hij heeft een inhoud van 50 liter. De afmetingen zijn 62,5 x 37,8 x 34,8 cm en hij weegt 8,3 kg. De behuizing van de Wooly koelbox is gemaakt van een mix van volledig recyclebaar roestvrij staal en aluminium. De isolatie is van 100 procent natuurlijke schapenwol. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke koelboxen, die meestal een vulling van moeilijk te recyclen polyurethaanschuim hebben.

Wooly koelbox Aan weerszijden van de koelbox zit een stevige handgreep, die qua uiterlijk is geïnspireerd op vintage gordelsluitingen. De grepen kunnen samen een gewicht tot 45 kg dragen en door ze te draaien vergrendel en ontgrendel je het deksel. De speciale scharnieren zorgen ervoor dat het deksel ook omhoog kan blijven staan zodat je makkelijker in de koelbox kunt komen. In de bovenkant van het deksel is een handige bamboe snijplank weggewerkt.

De eerste leveringen verwacht men in voorjaar 2022 maar de eerste exemplaren gaan naar de mensen die de crowdfundingactie hebben gesteund.

Like dit artikel
Tweet dit artikel