X-Cabin 300: het Airstream gevoel in nog geen drie meter

X-Cabin 300

X-Cabin 300: het Airstream gevoel in nog geen drie meter

In de wereld van compacte caravans zijn er de laatste tijd constant nieuwe spelers op de markt. De nieuwe X-Cabin 300 trekt daarvan ongetwijfeld de meeste aandacht. Dit Japanse wondertje op wielen belooft het iconische Airstream-gevoel te leveren in een veel kleiner en lichter pakket.

Het design van de X-Cabin 300 is duidelijk geïnspireerd van de iconische Airstream caravans. De X-Cabin 300 is niet alleen kleiner maar ook veel lichter. Kopers kunnen kiezen uit maar liefst vier verschillende uitvoeringen.Voorbeeld (opent in een nieuwe tab)

Qua design is de X-Cabin 300 is ontegenzeggelijk afgeleid van Airstream. Het design is strak en modern, met een zeer geslaagde knipoog naar de iconische Airstream caravans. Het gebruik van geborsteld en gepolijst aluminium in de constructie zorgt niet alleen voor een lichtgewicht caravan maar geeft het voertuig ook die kenmerkende glans. De vormgeving is zowel functioneel als esthetisch, waarbij de afgeronde hoeken de aerodynamica verbeteren en de luchtweerstand minimaliseren.

Drie/vier uitvoeringen

Qua afmetingen is de X-Cabin 300 een compacte caravan, ideaal voor de avontuurlijke reiziger die niet wil inboeten aan comfort. De caravan is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: de standaard X-cabin300, de luxueuze en trendy X-cabin300 GLAMP, de soloreiziger-vriendelijke X-cabin300 SOLO, en de functionele X-cabin300 FT. Die laatste uitvoering is voor foodtrucks bedoeld en laten we hier buiten beschouwing.

Elk model heeft zijn eigen unieke interieurindeling en voorzieningen, maar hebben altijd basisgemakken zoals een ingebouwde keuken en een tot slaapplaats om te bouwen zitgroep. Een badkamer is gezien het beperkte formaat – de opbouwlengte bedraagt slechts 3 meter – niet mogelijk. Verder kunnen kopers uit twee verschillende achterwanden kiezen: de BD (barn doors) heeft een dubbele deur in de achterwand, de HB (hatchback) een grote klep.

Een vleugje Airstream

Hoewel het design van de X-Cabin 300 duidelijk is geïnspireerd op de Airstream caravans, zijn er enkele belangrijke verschillen. De X-Cabin 300 is met een opbouwlengte van 3 meter aanzienlijk kleiner en ook veel lichter. Als we de informatie goed interpreteren is de maximale toegestane massa slechts 750 kilo. Dat maakt hem een ideale optie maakt voor diegenen die wel het Airstream-gevoel willen ervaren maar niet de ruimte of het trekvermogen hebben voor een traditionele Airstream caravan. Het is alleen de vraag of de X-Cabin 300 hier wel leverbaar is. Voor zover wij kunnen zien, is dat (nog) niet het geval.

Like dit artikel
Tweet dit artikel