X-Cover daktent met geïntegreerd bagagerek

iKamper X-Cover daktent

X-Cover daktent met geïntregreerd bagagerek

Tegen het eind van dit jaar zal iKamper een nieuwe daktent introduceren. Deze X-Cover is ’s werelds eerste vierpersoons daktent die geen hoes nodig heeft en ook nog is voorzien van een geïntegreerd bagagerek.

Bovendien zal de X-Cover geschikt zijn voor 4 personen. De daktent is niet de opvolger maar een variant en doorontwikkeling op de eerder door iKamper geïntroduceerde Skycamp daktent.

Groot succes op Kickstarter

De Skycamp is overigens het meest succesvolle tentenproject in de geschiedenis van crowdfundingplatform Kickstarter. Ook de X-Cover zal via Kickstarter worden geïntroduceerd, waar je de daktent eind dit jaar kunt pre-orderen.

X-Cover

De nieuwe zelfdragende daktent heeft alle eigenschappen van de dus zeer succesvolle Skycamp en is dus een lichtgewicht, robuuste, snel uit te klappen daktent met een king-size bed. Bovendien voegt de X-Cover daar nog eens het nodige aan toe. Door een afwijkende constructie is er namelijk ook nog ruimte voor een extra bagagerek op de X-Cover. Bovendien heeft deze daktent geen beschermhoes meer nodig, wat de gebruiker aardig wat klauterpartijen op het autodak kan besparen. De nieuwe, naadloze iKamper’s X-Cover kun je rondom afsluiten met een rits. Nog een prettig voordeel: de X-Cover goedkoper dan de Skycamp. Ondanks de lagere prijs is de nieuwe daktent net zo stabiel. Hij heeft dezelfde constructie met de honingraat structuur die zo stabiel is dat je er gewoon met een gemiddelde SUV overheen zou kunnen rijden.

Geïntegreerd bagagerek

Op de plaats waar een daktent op het dak van de auto is geplaatst, kun je geen andere bagage meenemen. Mensen die ook graag een kano, surfboard of mountainbike meenemen worden dan voor een keuze gesteld. Met de iKamper X-Cover hoeft dat niet. Deze heeft namelijk een geïntegreerd bagagerek waarop je van alles mee kunt nemen. De basis voor het rek wordt standaard meegeleverd, de specifieke dragers moet je er apart bij bestellen.

Goedkoper

Volgens Nathan Hendrix van iKamper zijn nog lang niet alle details van de nieuwe X-Cover bekend. Dankzij een uitgekiend productieproces en een doordachter ontwerp zou de daktent zo’n 600 dollar goedkoper zijn dan de Skycamp. De X-Cover zou dus zo’n drieduizend dollar moeten gaan kosten. Wie interesse heeft, kan het project volgen op Kickstarter.

Bron: Gearjunkie.com

Like dit artikel
Tweet dit artikel