XL koelkast voor buscampers

Thetford introduceert speciale koelkast voor buscampers

Thetford introduceert speciale koelkast voor buscampers

ETTEN-LEUR – In veel nieuwe campers en caravans worden we verwend met een heerlijke grote XL koelkast. Om deze niet al te veel ruimte in beslag te laten nemen, worden deze koelkasten hoog en smal uitgevoerd. Dat past natuurlijk niet in alle voertuigen.

Zo is het inbouwen van zo’n hoge koelkast in een buscamper nagenoeg onmogelijk. Een buscamper is bovenaan immers een stuk smaller zodat je daar niet voldoende inbouwdiepte voor een koelkast tot je beschikking hebt. Thetford introduceert daarom een nieuw model XL-koelkast die speciaal voor buscampers is ontwikkeld.

Deze nieuwe T1090, zoals deze koelkast heet, is volgens Thetford de eerste compressorkoelkast die speciaal voor buscampers is ontwikkeld. De contouren van deze koelkast sluiten perfect aan op de vorm van de camperbus. Ook niet geheel onbelangrijk: de nieuwe T1090 koelkast past niet alleen precies in de camper maar is ook een heel krachtige, efficiënte, stille en ook erg gebruiksvriendelijke koelkast die het middels de ingebouwde accu bovendien ook mogelijk maat om een paar nachten geheel autonoom te overnachten.

“Het ontwerp van de koelkast is afgestemd op het interieur van de camperbus en niet andersom. Het is een uniek en innovatief product,” zegt Stéphane Cordeille, Global CEO van de Thetford Group, “dat zonder twijfel zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van dit marktsegment.”

Krachtige compressorkoelkast

De krachtige 12 V-compressor van de koelkast zorgt voor een uitstekende koelprestatie. De standaardmodus valt binnen de klimaatklasse subtropisch, onder die omstandigheden is de gemiddelde temperatuur in de kast altijd lager dan 4˚C, ook bij een buitentemperatuur van 38˚C. De koelprestatie wordt verder verbeterd door een uniek ventilatiesysteem aan de achterzijde van de koelkast dat de warme en de koude lucht scheidt. Het ventilatiesysteem is geïntegreerd in de koelkast, waardoor ventilatieroosters aan de buitenzijde van de camperbus overbodig zijn. Je hoeft je tijdens het wassen van de camperbus dan ook geen zorgen meer te maken dat de koelkast beschadigd raakt door water dat in de roosters loopt. Een ander voordeel van de compressorkoelkast is dat deze werkt zonder gasfles. Je hoeft nu alleen nog maar een gasfles mee te nemen om te koken.

Milieubewust

Thetford is een van de eerste bedrijven in deze markt die zijn overgegaan op de milieubewuste R600a koelvloeistof.

Zuinig met energie

De energiezuinige koelkast heeft ook een geïntegreerde accu. Deze biedt je de vrijheid om meerdere dagen te reizen zonder te hoeven overnachten op een camping. De koelkast beschikt over een standaard dagmodus en een speciale nachtmodus. In de dagmodus verbruikt de koelkast 0,45 kWh per 24 uur en in de nachtmodus 0,35 kWh per 24 uur. Hierdoor hoef je de accu van 95 Ah pas na 2,5 tot 3,5 dagen op te laden. We raden echter wel aan om twee 95 Ah-accu’s aan boord te hebben, zodat je nog flexibeler bent.

Stille koelkast door compressortechniek

De T1090-compressorkoelkast is zeer stil: het standaard geluidsniveau is slechts 32 dB(A). Wanneer je de hoeveelheid geluid verder wilt beperken, kun je de nachtmodus inschakelen. Het geluidsniveau daalt dan met 3 decibel tot 29 dB(A). Wat voor het gevoel gelijk staat aan de helft van het standaard geluid. In de nachtmodus werkt de koelkast bijna geruisloos, zodat je goed kunt slapen en uitgerust bent om volop te genieten van je vakantie.

Precies passend

De T1090 is zo ontworpen dat hij precies in de camper past. Het ontwerp is exact afgestemd op de vorm van de camper. Hierdoor kan de ruimte efficiënt worden benut. De koelkast is volledig in het interieur van de camperbus geïntegreerd en steekt niet uit. Met een afmeting van 975 x 418 x 485 mm (h x b x d) en een inhoud van 90 liter heb je de ruimte om andere indelingen te proberen, zoals een kledingkast onder de koelkast. Daarnaast is er meer ruimte voor een groter bed, een ruimere badkamer, een breder gangpad of een langer aanrechtblad.

 

Gebruiksvriendelijk en ergonomisch

Bij het ontwerp van de T1090 is rekening gehouden met de behoeften van de gebruiker. De ideale en meest ergonomische installatiepositie van de T1090 is op ooghoogte. Je hoeft dan niet meer op je knieën te gaan zitten om iets uit de koelkast te pakken. De koelkast is voorzien van twee groentelades, strips die ervoor zorgen dat producten tijdens het rijden op hun plaats blijven, en flessenhouders in de deurvakken. De koelkast biedt zelfs voldoende ruimte om flessen liggend te bewaren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel