Yucon K-Peak: Frankia bouwt line-up van ‘sportief submerk’ verder uit

Yucon K-Peak buscamper

Yucon K-Peak: Frankia bouwt line-up van ‘sportief submerk’ verder uit

Frankia, de gerenommeerde Duitse camperfabrikant, heeft de Yucon K-Peak buscamper geïntroduceerd. Dit model, gebaseerd op de Mercedes-Benz Sprinter, is ontworpen om de grenzen van avontuurlijk kamperen te verleggen.

Met de Yucon K-Peak wil Frankia een nieuw segment aanboren, waarbij comfort en avontuur hand in hand gaan. Of je nu een eenzame plek aan het strand zoekt of een idyllische plek in de bergen, met zijn robuuste constructie, krachtige motor en comfortabele interieur is de Yucon K-Peak is de perfecte metgezel voor camperaars die dit soort avonturen opzoeken.

Op én naast de weg

De Yucon K-Peak is verkrijgbaar in drie indelingen, met een MTM van 3,5 of 4,1 ton, uitgerust met een 4×4 AWD en All Terrain banden, waardoor hij zich zowel op de snelweg als offroad thuis voelt. Onder de motorkap bevindt zich een krachtige 190 pk sterke dieselmotor, waarmee je dankzij de grote 93 liter brandstoftank flinke afstanden kunt rijden. Deze combinatie zorgt voor een soepele en krachtige rit, ook op de meer uitdagende terreinen. Verder is de Yucon K-Peak niet alleen ontworpen voor avontuur, maar ook voor rijcomfort. De camper is uitgerust met Highclass-stoelen van Mercedes-Benz, die zorgen voor een comfortabele rit, ongeacht de afstand.

Comfort en gemak

Het exterieur van de Yucon K-Peak is robuust en toch stijlvol, met een opvallend design dat de avontuurlijke geest van de camper weerspiegelt. De Yucon K-Peak biedt een hoge mate van comfort en gemak, met functies zoals een grote zitgroep, een volledig uitgeruste keuken met een 69-liter compressorkoelkast en voldoende opbergruimte.

Het interieur is ruim en comfortabel, met een groot dwarsbed in het achterste gedeelte en een optioneel hefdak. De camper is overigens verkrijgbaar in nog twee andere indelingen met enkele bedden, waardoor hij aan verschillende behoeften kan voldoen. Uiteraard is de Yucon K-Peak ook voorzien van een volledig uitgeruste badkamer, compleet met douche, cassettetoilet, wastafel en spiegelkast.

Autarkisch

Ook hebben de ontwerpers van de Yucon K-Peak rekening gehouden met duurzaamheid en autarkie. In dat verband is camper uitgerust met een 300-Ah LiFePo-accu en een 90W zonnepaneel (of twee 90W-zonnepanelen bij het hefdak), waardoor de kampeerders onafhankelijk kunnen zijn van het elektriciteitsnet. Bovendien is de camper uitgerust met een relatief grote 100-liter verswatertank aan boord.

Beschikbaarheid en prijs

De Yucon K-Peak maakt deel uit van het 2024-programma van Frankia. Daarin fungeert Yucon trouwens als een min of meer zelfstandig submerk. We zullen de K-Peak hoogstwaarschijnlijk eind augustus kunnen bewonderen op de Caravan Salon in Düsseldorf. De prijs is nog niet bekend, maar gezien de specificaties en functies van de camper, kunnen we stellen dat hij avontuurlijke camperaars behoorlijk in de buidel zullen moeten tasten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel