Zambezi Cross Road: tenttrailer met spierballen

kampeerzaken.nlNa 10 jaar met de Zambezi in de hogere regionen van kamperend Nederland te hebben vertoefd, heeft Aart Kok de weg ingezet naar een volledig assortiment modellen in alle prijsklassen. De samenwerking met Tago leverde de opvallende Tundra, de Taiga en de bijzonder succesvolle Kariba als resultaat op. Toch wordt er ook aan de Zambezi continu geschaafd en geboetseerd. Zo werd in 2006 het 10-jarig bestaan van de Zambezi gevierd met de decennium uitvoering. Hierop werd door Aart Kok standaard een kookeiland in de kleur van de wagenbak gemonteerd en het geheel werd uitgevoerd in trendy grijs.
 De afgebeelde speciale OFF-ROAD uitvoering beleeft dit jaar een explosieve ontwikkeling. Deze wagen heeft niet alleen de naadloze stootvaste constructie van de ‘gewone’ Zambezi, maar een hoop extra’s die van pas komen als je de weg af wilt. Zo zijn er 15” wielen die voor meer bodemvrijheid zorgen, waterdichte lagers, een extra zware koppeling, een as die tot 1300 kg belast mag worden en een hoop traanplaat om steenslag het hoofd te bieden. Omdat het oog ook wat wil, zijn aluminium wielen en ovale achterlichten standaard op deze uitvoering en is het imperiaal robuuster uitgevoerd.
Omdat het uiterlijk van de OFF-ROAD een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft, wordt de serie nu compleet gemaakt met de CROSS ROAD versie. Voor wie niet van modder houdt, maar wel oog heeft voor details als aluminium wielkasten, brede 14” banden met lichtmetalen velgen, ovale achterlichten en traanplaat accenten.
Praktisch zijn schokdempers, waarmee een tempo 100 ontheffing voor Duitsland verkregen kan worden. Standaard geleverd op zowel de OFF-ROAD als de CROSS-ROAD.
Een Zambezi kost € 9995,- inclusief kookeiland.
Voor het Off-Road pakket betaal je € 1495,- extra.
Het Cross Road pakket heeft een meerprijs van € 895,-.
De Zambezi Cross Road is over twee weken bij de dealers van Aart Kok te bewonderen.
Meer info: www.aartkok.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel