Zero Campers verhuurt elektrische camperbusjes

Zero Campers verhuurt elektrische camperbusjes

Zero Campers verhuurt elektrische camperbusjes

Hier en daar zijn er al wat elektrische campers te koop. Maar het aantal elektrische huurcampers is nog heel minimaal. De Duitse startup Zero Campers zag hierin een kans en startte het naar eigen zeggen eerste verhuurbedrijf waar je elektrische camperbusjes kunt huren.

Een slimme zet omdat vooral veel jongeren de voorkeur geven aan een elektrisch voertuig en ook veel waarde aan een grote flexibeliteit hechten. Maar het is natuurlijk ook interessant voor mensen die gewoon eens een elektrische camper willen proberen. Elektrische campers zijn natuurlijk helemaal ideaal voor mensen die een duurzame vakantie willen beleven zonder lokale uitstoot te genereren.

Helaas is Zero Campers niet bepaald om de hoek gevestigd. Wie er een elektrische camperbus wil huren moet er een ritje naar München voor over hebben. Dat heeft ook weer een klein voordeeltje: je kunt vanuit München zonder de accu onderweg op te laden zo naar de Alpen rijden.

Op dit moment heeft men drie exemplaren van de Citroën ë-Spacetourer beschikbaar. Dit model is voorzien van een camperinrichting van de Oostenrijkse ‘vanlife expert’ Easygoinc. Deze elektrische camperbus biedt een actieradius tot 330 kilometer. De accu kan onderweg in 45 minuten worden opgeladen aan een openbare DC-snellader. Hij kan uiteraard ook aan een ‘normale’ openbare laadpaal worden opgeladen maar dan duurt het laden wel aanzienlijk langer. Verder levert Zero Campers ook een lader mee waarmee het voertuig ‘s nachts op de camperplaats of camping kan worden opgeladen, inclusief stekkers voor verschillende soorten stopcontacten.

Huurders krijgen een laadpas mee waarmee ze de auto bij meer dan 150.000 openbare oplaadpunten kunnen opladen. De kosten van het opladen zijn bij de huurprijs (vanaf 95 euro per dag en 0,30 euro per gereden kilometer) inbegrepen. “Omdat in de huurprijs de kosten van openbaar opladen al zijn inbegrepen, is de totale huurprijs vaak nog aantrekkelijker dan het huren van een vergelijkbare camper met dieselmotor,” vertelt Zero Campers. “En het goede geweten om je ecologische footprint tot een minimum te beperken, krijg je er bij Zero Campers gratis bij.”

Later wil Zero Campers haar wagenpark uitbreiden met andere modellen in hetzelfde voertuigsegment, waaronder de Mercedes EQV.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel