Zestigste editie Caravan Salon Düsseldorf vindt plaats onder streng hygiënisch protocol

Zestigste editie Caravan Salon Düsseldorf

Zestigste editie Caravan Salon Düsseldorf vindt plaats onder streng hygiënisch protocol

Eind volgende maand vindt de Caravan Salon Düsseldorf plaats. Van 28 augustus tot 5 september kunnen we daar onze ogen uitkijken naar het laatste nieuws op het gebied van caravans, campers en toebehoren.

Net als vorig jaar is er vanwege de coronapandemie een streng hygiëneprotocol van toepassing. Ook zijn lang niet alle merken op de beurs vertegenwoordigd. Dit concept zal voor veel mensen geen beletsel zijn voor een vermakelijk en informatief dagje. Want ook dit jaar wordt het beursterrein van de Messe Düsseldorf omgetoverd tot een waar paradijs voor caravan- en camperliefhebbers.

Hygiëneprotocol

Met het alomvattende hygiëne- en infectiebeschermingsconcept zien de Messe Düsseldorf en het Caravaning Industrie Verband (CIVD) het komende evenement dan ook met optimisme en vertrouwen tegemoet. Dat hygiëneprotocol betekent onder anderen de hele dag netjes afstand houden en een PFF2 mondkapje dragen. Maar het heeft ook zijn voordelen: er zijn wat minder bezoekers en er is overal wat meer ruimte.

Om alle deelnemers zo goed mogelijk te beschermen, is de 3-G regel van toepassing. Bezoekers moeten aantoonbaar volledig gevaccineerd zijn, recent genezen zijn of een recent negatief officieel testresultaat kunnen laten zien.

Tickets kunnen alleen online worden gereserveerd op www.caravan-salon.de. Net als in 2020 zal er geen kassa meer open zal zijn.

Bijna 600 exposanten

Er zijn maar liefst 13 hallen en het openluchtterrein ingeruimd voor de beurs. Ondanks de afwezigheid van onder anderen de merken van de Erwin Hymer Group zijn er in totaal 590 exposanten die vrijetijdsvoertuigen en accessoires voor elke smaak en elk budget presenteren. Naast campers, buscampers en caravans zijn er ook veel exposanten op het voertuigtechniek, componenten en uitbreidingsonderdelen. Daarnaast kunnen we er ook (voor)tenten, stacaravans, en allerlei accessoires bekijken, alsmede outdoorkleding en -uitrusting. Ook is er het nodige te vinden op het gebied van toeristische bestemmingen en natuurgebieden alsmede diverse camping.

Caravan Salon viert 60e verjaardag

Dit jaar wordt de Caravan Salon voor de 60e keer gehouden. Sinds de eerste Caravan Salon in 1962 in de Messe Essen zijn deuren opende, heeft ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor mobiele vrijetijdsbesteding, die nu in Düsseldorf is gevestigd, een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. Naar de eerste Caravan Salon in 1962 kwamen er 34.500 bezoekers. Toen presenteerden 61 exposanten uit acht landen op 15.000 vierkante meter caravans en accessoires.

Recordaantallen

De laatste Caravan Salon voor de coronapandemie was die van 2019. Toen werd de beurs bezocht door een recordaantal van meer dan 270.000 kampeerliefhebbers. De caravans en campers, accessoires, uitbreidingsonderdelen, tenten, stacaravans en reisbestemmingen werden gepresenteerd door 645 exposanten uit 31 landen. Deze namen in totaal ongeveer 214.000 vierkante meter in 13 hallen en het buitenterrein in beslag. Deze recordaantallen weerspiegelden het steeds grotere enthousiasme voor het caravannen en camperen.

Onder normale omstandigheden had ook de editie van 2020 records kunnen breken. De coronapandemie zette toen een rem op ’s werelds grootste vakbeurs voor campers en caravans. Evengoed was ook de Caravan Salon 2020 een succes. Ondanks de bijzondere omstandigheden trok de beurs 107.000 bezoekers. Dit was daardoor zelfs de vakbeurs met de hoogste bezoekersaantallen tijdens de coronapandemie. Ondanks (of dankzij?) het geringere bezoekersaantal zorgde ook deze editie voor zeer goede verkoopresultaten en tevreden gezichten bij de deelnemende exposanten.

Foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel